JOKOVIĆ: MINISTARSTVO SPORTA PRIPADA NAMA, NE MOŽE NEKO DA NAM UZME, PA DA NAM NUDI

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković u izjavi za Standard je kazao da SNP neće predlagati, niti podržati rekonstrukciju koja će značiti ekspertsku Vladu, već je za njih jedina prihvatljiva solucija, rekonstrukcija u kojoj će partije parlamentarne većine dati svoje kadrove i učestvovati shodno svom izbornom rezultatu.

”Na jučerašnjem sastanku je premijer ponudio jedno rješenje o rekonstrukciji Vlade i to nije konačno, već ostaje otvoreno i za predloge svih partija parlamentarne većine. Predlog je bio da rekonstruisana Vlada ima 16 ministarstava i tri potpredsjednička mjesta, dakle, jedno postojeće i još dva. I negdje u razgovoru sa ostalim partijama je zaključeno da su u načelu sve za rekonstrukciju, osim GP URA, koja jeste za rekonstrukciju, ali onu u kojoj političari ne bi mogli da uđu Vladu”, kazao je Joković objašnjavajući da to nije rješenje koje će SNP podržati.

Na pitanje da li mu je nedavno na sastanku koji je imao sa premijerom povodom razrješenja Vasilija Laloševića, ponuđeno mjesto ministra sporta, Joković kaže da im ne može neko uzeti nešto što je njima pripalo, pa im onda to isto nuditi.

”Nije bilo riječi ni o jednom ministarstvu, niti nuđenja ičeg. Samo je naš protest bio protiv toga jer smo mi imali u raspodjeli Upravu za mlade i sport. Ne može sad da se nudi Ministarstvo sporta jer to nama pripada, mi smo to u prvoj raspodjeli dobili. Ne može nam nešto uzeti, pa onda nuditi. Nego, naravno, to bi trebalo SNP-u da pripadne i još nešto što bude u dogovoru”, kazao je Joković za Standard.

Izvor: Standard

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne