JOKOVIĆ: NEGDJE U DUBINI VJERUJEM DA OD REKONSTRUKCIJE VLADE NEĆE BITI NIŠTA

Negdje u dubini vjerujem da od dijaloga i rekonstrukcije Vlade neće biti ništa, kazao je za Antenu M predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Upitan da li smatra da je potrebno da se međunarodne adrese uključe u rješavanje krize vlasti, Joković kaže da je najveći problem Crne Gore što ništa ne možemo da riješimo dogovorom i ozbiljnim nivoom povjerenja između subjekata i pregovarača.

„Uvijek je za nešto potreban međunarodni faktor. Pitam se zašto to činimo, da li možemo doći do rješenja i da postignemo ono što žele građani koji su nas glasali 30. avgusta prošle godine. Ako neko misli da može da vlada bez parlamentarne većine to je greška. Potrebna je rekonstrukcija Vlade ili izbor nove i mi ćemo se u narednom periodu odrediti povodom toga“.

Govoreći o Zakonu o porijeklu imovine, ističe da se SNP odavno zalagao za takav zakon te da će ga podržati.

„Možda ćemo imati ozbiljnih primjedbi ali negdje je za SNP taj zakon prihvatljiv jer naprosto želimo i to smo uvijek isticali, da moramo dokazati mladim generacijama da kriminal i korupcija nijesu isplativi. Želimo da se oduzme imovina onima koji su je stekli na kriminalan način“, zaključio je Joković.

Povezane vijesti

Đoković u finalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedivši Karlosa Alkarasa u setovima sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Meč godine, „blokbaster meč“,