Joković: Pelet jeftiniji 50 odsto, neće faliti osnovnih namirnica

„Ove godine je sve stabilno. Cijene, kada je riječ o peletu su značajno manje na tržištu. Ima dovoljnih količina i apelujem na građane da ga na vrijeme obezbijede. Očekujem da će grejna sezona proteći dobro”

Cijena peleta ove godine je 50 odsto niža nego prošle i kreće se od 220-250 eura, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Vladimir Joković. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da nema najava o nedostatku peleta, struje, osnovnih namirnica. Istakao je da voće na sjeveru nije rodilo, a da je, kada je riječ o ostalim proizvodima, godina bila rodna.

“Cijena drveta na sjeveru je značajno manja i jeftinija, dok u središnjem dijelu i na primorju iznosi i do 70, 80 eura”, kaže ministar i napominje da materijalno ugrožene porodice mogu dobiti drva po znatno povoljnijoj cijeni.

On je naveo da ove godine nema najava o nedostatku peleta, struje, osnovnih namirnica.

“Ove godine je sve stabilno. Cijene, kada je riječ o peletu su značajno manje na tržištu. Ima dovoljnih količina i apelujem na građane da ga na vrijeme obezbijede. Očekujem da će grejna sezona proteći dobro”, kazao je Joković.

On je istakao da je godina izuzetno rodna kada je riječ o usjevima i sijenu.

“Problem je voćarstvo. Voće na sjeveru nije rodilo, ni u regionu se niko ne hvali. Ostalo je sve na izuzetno visokom novou”, kazao je on.

Istakao je da su cijene zadovoljavajuće i da nije bilo nikakvih zahtjeva.

“Odavno poljoprivrednici nijesu bili zadovoljniji nego ove godine, jer su cijene svih poljoprivrednih proizvoda znatno veće nego prošle godine”, kazao je on.

Kada je riječ o otkupljivačima malina, on je istakao da je Ministarstvo pokušalo da pomogne i da je sve radilo transparentno, ali da je trenutno sve stopirano.

„Mi se možemo sastati s otkupljivačima malina bilo kada, ali nemamo nikakvu obavezu prema njima. Mi želimo da im pomognemo, ali nećemo dozvoliti da bilo ko pišđe i radi što su radili“, rekao je ministar.

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –