JOKOVIĆ: PODRŽAVAMO INICIJATIVU DF-a DA SE BIRA NOVA VLADA, NEMA VIŠE PRIČE O REKONSTRUKCIJI

?Predsjednik Socijalističke narodne partije i jedan od konstituenata koalicije Za budućnost Crne Gore Vladimir Joković, rekao je da podržava inicijativu Demokratskog Fronta, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije za izbor nove Vlade.

“Poštujemo koalicione dogovore i po dogovoru prvo mjesto na listi ZBCG je pripalo DF-u i oni su odredili Zdravka Krivokapića. DF, tačnije Milan Knežević, predložio je ispred naše koalicije Zdravka Krivokapića kao premijera i Aleksu Bečića kao predsjednika Skupštine. U DF-u su danas nezadovoljni radom ove Vlade, kao što smo i mi, što nas dovodi do toga da i mi podržavamo izbor nove Vlade umjesto rekonstrukcije.”

?Joković je kazao da je rekonstrukcija izgubila smisao zbog odugovlačenja.

“Mi u SNP-u vjerujemo da je bolje raditi na izboru nove Vlade nego ovako pregovarati do beskraja.

?Joković je kritikovao i Zdravka Krivokapića.

“Premijer je u februaru predložio tri nova potpresjednička mjesta. Od toga nije bilo ništa. Takođe je, tokom priče o rekonstrukciji, predložio proširenje na 16 ministarstava i ponovo ponudio ista potpredsjednička mjesta. Ni od toga nije bilo ništa. Shodno situaciji, mora se izabrati nova Vlada. Na konstituentima parlamentarne većine je da se dogovori o formiranju nove Vlade, za šta se SNP i ranije zalagao.” zaključio je Joković.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne