JOKOVIĆ: PODRŽAVAMO INICIJATIVU DF-a DA SE BIRA NOVA VLADA, NEMA VIŠE PRIČE O REKONSTRUKCIJI

🔹Predsjednik Socijalističke narodne partije i jedan od konstituenata koalicije Za budućnost Crne Gore Vladimir Joković, rekao je da podržava inicijativu Demokratskog Fronta, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije za izbor nove Vlade.

“Poštujemo koalicione dogovore i po dogovoru prvo mjesto na listi ZBCG je pripalo DF-u i oni su odredili Zdravka Krivokapića. DF, tačnije Milan Knežević, predložio je ispred naše koalicije Zdravka Krivokapića kao premijera i Aleksu Bečića kao predsjednika Skupštine. U DF-u su danas nezadovoljni radom ove Vlade, kao što smo i mi, što nas dovodi do toga da i mi podržavamo izbor nove Vlade umjesto rekonstrukcije.”

👉Joković je kazao da je rekonstrukcija izgubila smisao zbog odugovlačenja.

“Mi u SNP-u vjerujemo da je bolje raditi na izboru nove Vlade nego ovako pregovarati do beskraja.

👉Joković je kritikovao i Zdravka Krivokapića.

“Premijer je u februaru predložio tri nova potpresjednička mjesta. Od toga nije bilo ništa. Takođe je, tokom priče o rekonstrukciji, predložio proširenje na 16 ministarstava i ponovo ponudio ista potpredsjednička mjesta. Ni od toga nije bilo ništa. Shodno situaciji, mora se izabrati nova Vlada. Na konstituentima parlamentarne većine je da se dogovori o formiranju nove Vlade, za šta se SNP i ranije zalagao.” zaključio je Joković.

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne