Joković: Postoji većina za Otvoreni Balkan, SNP-u sve prihvatljivo

Ova dva dana trebalo bi da se Željezara otkupi i pređe u vlasništvo Elektroprivrede, da se vrati državi. Usaglašavaju se detalj, naveo je Joković

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković istakao je potpisivanje Temeljnog ugovora kao jedan od najvećih uspjeha aktuelne Vlade. Rekao je i da on nije potpisan da bi se dao povlašćen položaj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, već da bi se on izjednačio sa drugima. Naglasio je da se Crna Gora ove godine najmanje zadužila.

Crna Gora se ove godine najmanje zadužila, nikada nije bila veća naplata budžeta, sasjekli smo kriminal i korupciju, naročito kada je u pitanju šverc cigareta, isplaćene su sve plate i sve penzije. Imali smo najjeftinije gorivo i pelet u regionu, sve što smo mogli smo učinili. Državna preduzeća nijesu nikada bolje poslovala .Vjerujem da će se postići dogovori, da će se formirati neka nova vlada. Postoji dogovor u vladi, postoje određene procedure, vjerujem da će ova vlada ili dogovorom o formiranju nove, postići i to pitanje. Većina postoji za to i vjerujem da će to biti rješeno. To nije političko pitanje, sve će se dešavati kao doo sada, ali na mnogo jednostavniji i brži način. Posebno je bitno što su sve deržave potpisale da će jedinstveno djelovati kada su u pitanju vremenske nepogode- kazao je Joković ističući da je smanjen broj nezaposlenih – naglasio je Joković.

Odgovarajući na pitanja oko Otvorenog Balkana, kazao je vjeruje da će se postići dogovor i da postoji većina za to.

Poručio je da će biti povećane plate za 20 odsto u mnogim državnim institucijama. Naveo je i da su postignuti odlični rezultati po pitanju eksploatacije šljunka iz rijeka, naročito Morače.

Uputio bih apel građanima da jave policiji i inspekcijama kada vide da neko zloupotrebljava. Apelujem i na one, koji su do sada uzeli ilegalno ogromna sredstava, da prestanu već jednom…Ova dva dana trebalo bi da se Željezara otkupi i pređe u vlasništvo Elektroprivrede, da se vrati državi. Usaglašavaju se detalj– kazao je Joković.

Povezane vijesti