Joković reizabran za predsjednika SNP-a: Država da bude ispred svih interesa

Joković je istakao da imaju korektan odnos sa svim partijama vlasti, ali da ne pristaju na ultimatume

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković reizabran je jednoglasno na tu funkciju na večerašnjem, devetom kongresu te partije, koji se pod sloganom „Časno“ održava u Podgorici.

Joković je bio jedini kandidat za predsjednika.

On je, nakon sto je jednoglasno izabran za predsjednika partije, rekao da su izdržali i što se ne može izdržati i da neće postati partija koja je tu zbog ličnih interesa.

Istakao je da imaju korektan odnos sa svim partijama vlasti, ali da ne pristaju na ultimatume:

„Na putu smo da stvorimo pravnu državu i država mora biti ispred svih interesa“.

Joković
Jokovićfoto: Luka Zeković

Joković je rekao da žele vlast koja će donijeti nova radna mjesta, borbu protiv kriminala i korupcije i ujediniti državu.

Istakao je da politiku partije neće voditi po ničijim nalozima, već u interesu građana.

On je kazao da su okrenuti evropskim vrijednostima. „Bez jakog SNP-a, nema ni jake Crne Gore“, kazao je Joković.

Među gostima kongresa su Andrija Mandić (Demokratski front), predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Maksim Vučinić (Radnička partija), Dritan Abazović i Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA, poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić…

Gosti kongresa su i Aleksandar Bogdanović (DPS), predstavnici Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, kao i predstavnici političkih partija iz zemalja regiona.

Povezane vijesti

Đoković u finalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedivši Karlosa Alkarasa u setovima sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Meč godine, „blokbaster meč“,