JOKOVIĆ: VASILIJE LALOŠEVIĆ JE RADIO ČASNO I POŠTENO

➡️Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, nakon smjene Vasilija Laloševića, nema podršku SNPa.

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković ističe da je Vasilije Lalošević, kojeg je Vlada Crne Gore razriješila dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, svoj posao radio na najčasniji i najpošteniji mogući način.

Smjena Laloševića bila je tema i današnjeg hitnog sastanka Jokovića i premijera Zdravka Krivokapića, zbog kojeg je odložen ranije najavljeni pres SNP-a.

Joković je rekao da je s premijerom razgovarao uopšte o funkcionisanju, te odnosima Vlade Crne Gore prema SNP-u.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je jutros da je protiv Laloševića formiran spis predmeta kod Specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i Odluku o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2021. 

„Što se tiče prijave, neka ona ide svojim putem. Mi im stojimo za Vasilija Laloševića i mislimo da je radio na najčasniji i najpošteniji mogući način. A ako je Lalošević napravio to što se, on će o tome odgovarati. Što se smjene tiče, mislimo da ona nije bila u redu“, rekao je Joković.

Iz SNP-a su rekli da je glavna tema sastanka bila smjena gospodina Laloševića.

„Glavna tema sastanka predsjednika Jokovića i premijera Zdravka Krivokapića bila je smjena gospodina Vasilija Laloševića i više nego tendenciozno obraćanje ministarke Bratić sa netačnim informacijama s tim u vezi. Gospodin Lalošević će o spornoj temi imati svoju pres konferenciju, na kojoj će opširnije objasniti novonastalu situaciju. Ono što je sigurno jeste da, nakon ovog čina, Vesna Bratić više nema podršku SNP-a“, poručili su iz partije koja je dio vladajuće većine.

Povezane vijesti