JOKOVIĆ: VLADA EKSPERATA GREŠKA, POTREBNA REKONSTRUKCIJA

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković gostujući u Jutarnjem programu RTCG kazao je da se njegova stranka zalaže za ozbiljnu rekonstrukciju vlade, jer se princip ekspertske vlade pokazao kao neuspješan i nedjelotvoran. Raduje ih, kaže, dogovor između Demokrata i DF-a, ali ne i konfrontacije Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

Joković je rekao da su prošle godine napravili grešku kada su birali potpuno ekspertsku vladu što se, pokazalo nefunkcionalno, a samim tim i nedemokratski.

„Ako su određene političke liste učestvovale na izborima i sve učinile sa svom svojom snagom i moći, boreći se protiv režima, i onda se formira vlada od eksperata, bez učešća političara, osim jednom, predsjednika Ure koji je potpredsjednik Vlade, mislim da nije poštovanje volje građana i nije demokratski princip igdje zabilježen“, rekao je Joković u Prelistavanju štampe na RTCG.

Taj eksperiment, kako je rekao, za njih u SNP-u se pokazao kao neuspješan i nedjelotvoran, te se njegova partija zalaže za ozbiljnu rekonstrukciju vlade.

➡️Vlada da ima 18 ministarstava.

Joković je rekao da su pojedini ministri opravdali povjerenje koje im je ukazano, te da su na zadovoljavajući način obavljali dužnosti, dok ima i onih koje niko ne bi poželio u nekoj budućoj vladi.

Smatra da bi vlada trebalo da ima 18 ministarstava, a da političke partije preuzmu odgovornost: „Nemamo ništa protiv da neki od sadašnjih ministara, koji su bili uspješni, ostanu na svojim pozicijama, da konačno dječje igre i priče oko vlade riješimo, da se okrenemo ekonomiji“.

On kaže da će SNP u svim razgovarima insistirati na učešću u vlasti jer, kako je istakao, imaju najbolji kadar koji može najbolje da odgovori svim izazovima.

U vezi smjene Vasilija Laloševića sa pozicije direktora Uprave za mlade i sport, Joković je rekao da je u cijeloj priči od početka bilo raznih igara i igrica.

„Laloševiću rekli da ima koronu, iako je bio negativan. Na sami dan kad je trebalo Lalošević da bude imenovan, na Vladu je bilo predloženo jedno durgo lice, bez ikakvih konsultacija sa SNP-om. Postoji velika sumnja da je on imao opstrukcije tamo“, rekao je Joković.

Joković vjeruje da cijela priča oko Laloševića nije samo napad na njega, već napad na čast i dostojanstva SNP-a. Napominje da je Lalošević tri puta ostajao bez posla tokom vlasti DPS-a.

„Smjena je došla bez ijednog upozorenja“ rekao je Joković.

Poručio je da će SNP morati biti ispoštovan, ili će preduzeti najradikalnije stavove po tom pitanju.

Povezane vijesti