Joković: Volio bih da se dogovor o Vladi finalizuje do 30. avgusta

Podsjetimo, 30. avgusta 2020. godine na parlamentarnim izborima okončana je trodecenijska vladavina DPS-a, partije čiji je dugogodišnji čelnik bio Milo Đukanović

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je za Portal RTCG da bi volio da se dogovor o formiranju nove vlade finalizuje do 30. avgusta, navodeći i da je važno da se postigne kvalitetan sporazum.

„Volio bih da se nova vlada formira do 30. avgusta i lijepo bi bilo da to bude baš na taj datum, ali važno je da se vlada sastavi“, kazao je Joković, odgovarajući na naša pitanja o mogućem dogovoru o formiranju vlade do kraja avgusta.

Istakao je da ipak ne treba žuriti, ali i da bi bio zadovoljan da vlada bude dogovorena baš na taj datum.

„Ne treba toliko ni žuriti da bi se izgubilo na dobrom dogovoru ili kvalitetu te vlade, ali ako je moguće tada, ja bih bio zadovoljan“, istakao je Joković.

Kazao je da je atmosfera na prošlom sastanku, koji je bio održan u utorak, bila pozitivna, te da je bilo razgovarano o principima za formiranje nove vlade.

Podsjetimo, lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić kazao je u utorak nakon sastanka da su principi Evrope sad (PES) za formiranje nove vlade prihvatljivi su svim učesnicima, te da nijesu razgovarali o podjeli resora i specijalnim zahtjevima.

Istakao je da nema potrebe da se licitira sa vremenom, ali da će imati strukturu vlade „brže nego što zakon nalaže“.

Jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Andrija Mandić nakon sastanka sa mandatarom Milojkom Spajićem istakao je da su zadovoljni razgovorom, te da nije bilo priče o podjeli resora.

„Želimo vladu koja će naredne četiri godini odraditi posao koji će promijeniti Crnu Goru“, kazao je Mandić.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je u utorak da na sastancima nije pomenuta nijedna pozicija ni u izvršnoj ni u zakonodavnoj vlasti, te da je fokus bio na drugim stvarima.

Zadovoljan je, kako je kazao, što su svi bili za istim stolom i razgovarali o jačanju građanske Crne Gore.

Podsjetimo, 30. avgusta 2020. godine na parlamentarnim izborima okončana je trodecenijska vladavina DPS-a, partije čiji je dugogodišnji čelnik bio Milo Đukanović

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u