Joković: „Želio bih da znam kada, ko i sa kim je pregovarao?“

Na današnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore je formalno konstatovano da je opozicija povukla Predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković, istakao je da se „na nekim portalima, u nekim medijima, pa i pojedini poslanici su počeli aludirati o nekoj izdaji onih koji nikad nikoga nisu izdali i prodali“, a vezano za nepovjerenje Vlade pa je na Sjednici iznio nekoliko pitanja:

  • Želio bih da znam kad, ko i sa kim je pregovarao i koje su to desetine miliona eura bile na stolu?
  • Da li je to prijavljeno Agenciji za nacionalnu bezbjednost, policiji i tužilaštvu?
  • Da li će izvori koji su korišteni u svemu tome biti procesuirani i da li će se stidjeti šta su podmetali nekima, pokušavajući da nanesu štetu i izvrše pritisak?

Došlo je i do nesuglasica po istom pitanju između poslanika Borisa Bogdanovića (Demokrate) i Miloša Konatara (URA).

Vladimir Joković

Na sjednici je bilo riječi i o radu Odbora, gdje je predsjednik Skupštine pozvao odbore da u narednim danima intenziviraju rad.

Poslanik SNP-a, Vladimir Joković rekao je da će u Odboru za ekonomiju, finansije i budžet „biti ozbiljnih problema da privedu rad do kraja“.

„Mnogo je materijala, mnogi članovi odbora su članovi više drugih odbora pa moraju prisustvovati. Često se desi, kao danas, da ministar nije mogao prisustvovati pa onda prolongiramo sjednicu. Tako da smo u dogovoru da svaki mogući dan iskoristimo za rad, a i dalje ne garantujemo da ćemo sve što je stiglo na Odbor da ćemo završiti. Neće biti do nas“, naveo je Joković.

Poslanici su prihvatili Predlog Vlade da se u dnevni red uvrsti Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o stečaju.

Prihvaćen je i predlog Vlade da se u dnevni red uvrsti Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o nacionalnom brendu i Predlog zakona o zaštiti poslovne tajne.

Skupština je prihvatila da se predlog poslanika SD-a Ivana Brajovića, Damira Šehovića i Borisa Mugoše u dnevni red uvrsti Predlog zakona o dopunama zakona o porezu na dodatu vrijednost.

Prihvaćen je i predlog da se u dnevni red uvrsti Predlog zakona o zaštitit strateških nacionalnih interesa u oblasti avio saobraćaja.

Skupština nije prihvatila predlog SD-a da se u dnevni red uvrsti Predlog zakon o izmjeni zakona o porezu na dodatu vrijednost.

Skupština nije uvrstila u dnevni red Prijedlog zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih-nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola.

Za je glasalo 29 poslanika, 19 je bilo protiv, dok je 14 bilo uzdržanih.

Povezane vijesti

Milović isključen iz Pokreta Evropa sad

„Pozicija gospodina Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije 44. Vlade, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i