Jovanić i Knežević izašli iz pritvora

Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić izašao je danas iz Istražnog zatvora.Podsjetimo Viši sud u Podgorici prihvatio je ranije jemstvo koje je ponuđeno za Jovanića. I suspendovani pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević napustio je Istražni zatvor.

Za Jovanića je porodica ponudila jemstvo u iznosu od 768 hiljada eura u nekretninama.

Njegov izazak iz pritvora čekao se zbog reorganizacije Uprave priohoda i carina jer nije bilo moguće upisati hipoteku na nekretnine kojima su porodice i prijatelji garantovali slobodu.

Jovanić je bio u pritvoru od 9. maja 2022, kada je uhapšen kao osumnjičeni za stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja u stečajnim postupcima.

Jovaniću se sudi povodom optužbi da je formirao kriminalnu organizaciju, u kojoj su stečajni upravnici, procjenitelji i vlasnici firmi za obezbjeđenje u stečajnim postupcima, te da je oštetio državu i osam kompanija za značajne iznose.

U slučaju Dejana Kneževića Apelacini sud je preinačio odluku Višeg suda i prihvatio jemstvo od 760.000 eura u nekretninama koje su njegovi prijatelji ponudili kao garanciju da on neće pobjeći tokom sudskog postupka.

Knežević je uhapšen 22. marta zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i odavao tajne podatke pripadnicima kavačkog klana.

Dejan Knežević jedan je od optuženih u predmetu protiv predsjednika opštine Budva Mila Božovića, koji je uhapšen 13. aprila u njegovoj porodičnoj kući u Budvi po nalogu Specijalnog tužilaštva, a zbog sumnje da su bili dio kavačke kriminalne organizacije

Povezane vijesti

TO Berane na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Berane će tradicionalno predstaviti ponudu našeg grada na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Sajam je otvoren danas pod sloganom “Avantura počinje ovde”