KADA IVANOVIĆ BRANI ŠEFA „PATRIOTIZAM“ PUCA: ĐUKANOVIĆ IMA PRAVO DA OSNUJE OFŠOR FIRMU DA BI PLATIO MANJI POREZ

➡️Majka Petra Ivanovića akcionar Jugopetrola sa 26hiljada akcija vrijednih 300hiljada eura

Komisija za kontrolu privatizacija juče je u vezi sa slučajem “Boksiti” usvojila dva zaključka, kojim će od Specijalnog tužilaštva tražiti podatke o pokrenutom izviđaju o poslovanju firme “MN Prominent”, čiji je osnivač bila Demokratska partija socijalista, koja je godinama prodavala goriva i maziva Boksitima, kao i da će od Ministarstva kapitalnih investicija tražiti podatke o koncesijama i iskopanim količinama rude dok je ovom firmom upravljao ruski CEAC.

Petar Ivanović, poslanik DPS-a, je kazao da on nije tvorac šeme ofšor firmi Mila Đukanovića, čiji je sada savjetnik za ekonomska pitanja.

”Da ste vi u biznisu vjerovatno bi ste razmišljali o tome gdje vam se više isplati da osnujete kompaniju da bi ste platili što je moguće manje poreza i da bi ste imali što je moguće veću zaradu”, kazao je Ivanović, na sjednici Komisije za kontrolu privatizacija.

On je naveo da je ta ofšor firma osnovana kada Đukanović nije bio na javnoj funkciji.

Dragan Bojović pitao je Ivanovića da li je njegova majka i dalje u top deset akcionara Jugopetrola sa 26 hiljada akcija vrijednih 300 hiljada eura, kako je stečena ta imovina, da li je Ivanović prijavio ili je zbog toga što je na majci nije morao prijaviti. Bojović je kazao da ima majku od 81 godinu, sličnih godina kao i Ivanovićeva, da je agilna i bistra, spretna u mnogim stvarima, ali ne i u biznisu. Naveo je da ga ovo interesuje jer je Ivanović bivši visoki funkcioner.

➡️“Ja ću vam to vratiti, kad-tad”

Zbog sukoba između poslanika koji su na momente prelazili u uvrede, Vučinić je jednom davao pauzu kako bi se strasti smirile, da bi drugi put prekinuo sjednicu.

U toku pauze Ivanović je verbalno napao Bojovića zbog toga što mu je pominjao majčine akcije u Jugopetrolu.

Povezane vijesti