Kadeti RK „Berane 1949“ prvaci Crne Gore

Oni su danas dugu i neizvjesnu sezonu Kadetske lige Crne Gore završili pobjedom nad Brskovom u Mojkovcu, rezultatom 37:34, i tako došli do velikog trofeja koji je beranski rukomet dugo čekao.

Foto: RK Berane 1949

Kadeti Berana su prvi na tabeli sa 40 bodova, njihovi vršnjaci iz cetinjskog Lovćena imaju dva boda manje – 38 i zauzeli su drugo mjesto.

Naši rukometaši su se pokazali kao veliki borci, bili su i ostali ponos našeg grada.

Ponosni smo na naše mlade rukometaše, koji su nas sve učinili srećnim. Još jednom se potvrdilo da je Berane grad rukometa i da nema razloga za brigu o budućnosti ovog sporta u našem gradu, jer imamo veoma kvalitetne i talentovane rukometaše, za koje vjerujem da će i u budućnosti nastaviti da donose trofeje u Berane“, naglasio je predsjednik RK „Berane 1949“ Milun Danić.

U meču za titulu osam golova za Berane je postigao Petar Jelić. Sedam puta je strijelac bio Aldin Kastrat, šest golova je postigao njegov brat Eldan, a isti broj pogodaka je dao i Milan Nišavić. Strijelci za Berane su još bili i Andrej Arsović i Viktor Lutovac, sa po pet postignutih golova.

Foto: RK Berane 1949

Predvodio ih je trener Mirko Anđić, sa pomoćnikom Suadom Skenderovićem, i stručnim štabom u kojem su još Milun Danić, Staniša Barjaktarović, Boban Lutovac i Srđan Spalević.

Sa četrdeset osvojenih bodova našli su se ispred drugoplasiranog Lovćena, koji ima dva boda manje. Za njima slijedi ekipa Mornara 7 sa 35 bodova.

Povezane vijesti

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –

Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba” Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog. Đorđevića je primio Sergije (Rekić) iguman manastira Ostrog, kome je kultni