Kadirov: Iza sukoba između Srbije i Kosova stoji NATO

Na sjeveru Kosova došlo je do nereda zbog planirane zabrane ulaska Prištine sa srpskim brojevima i dokumentima, koja je trebalo da stupi na snagu 1. avgusta

Razlog za sukob između Srbije i Kosova toliko je apsurdan i banalan da nema sumnje da NATO huška spolja, rekao je čečenski lider Ramzan Kadirov.

Na sjeveru Kosova došlo je do nereda zbog planirane zabrane ulaska Prištine sa srpskim brojevima i dokumentima, koja je trebalo da stupi na snagu 1. avgusta.

Vlasti u samoproglašenoj Republici Kosovo prvo su tamo poslale policiju, ali su nakon poziva iz Sjedinjenih Država za mjesec dana odložile zabranu koja je izazvala napetost u pokrajini. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da očekuje smanjenje tenzija na Kosovu – Beograd će, kako je rekao, učiniti sve za to- pišu Ria Novosti.

– Shvativši da njihovi planovi propadaju u Ukrajini , zapadna alijansa je odlučila da pokrene zarastanje rana na Balkanu. I dvostruko je uvredljivo da su kosovski muslimani na jednoj od strana na koje NATO huška. Zvanični razlog za rasplamsavanje sukob je toliko smiješan i banalan da ne nastaje da nema sumnje o podsticanju spolja- napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da će se Balkan, dok će se međusobno boriti, “Zapad stajati i davati patrone, ali živjeti u miru, povremeno protestujući protiv kršenja prava satanista”.

Postoje odlični primjeri suživota u skladu između različitih religija i nacionalnosti. Ali nema primjera dobrog suživota sa NATO intervencionistima– naglasio je Kadirov

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u