Kako bi znali šta je borba, oni koji u istoj nisu učestvovali…

“Poštujem nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu Miraša Dedeića!” riječi koje odzvanjaju u glavi svakog čovjeka koji je sa molitvom hodao časni hod do Srpske pravoslavne crkve, braneći je od Miraša Dedeića.

“Glasao sam za nezavisnu Crnu Goru”

Zakon o slobodi vjeroispovijesti i pravnom statusu vjerskih zajednica izglasan je u Skupštini Crne Gore 27. decembra 2019. Godine. Za Zakon je glasalo 45 poslanika DPS-a, SD-a, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i Force, kao i poslanici SDP-a.

Poslanici vladajuće koalicije i SDP-a odbili su jednoglasno 103 amandman DF-a čiji su zastupnici nakon incidenta odstranjeni iz Skupštine. Sjednica je bila prekinuta nešto iza ponoći kad se dogodilo naguravanje predstavnika opozicije nakon što su bacili napravu nalik suzavcu. Od toga 27. decembra 2019. godine, počinje prava borba. Trideset godina vladavine DPS-a i svakodnevne borbe sa njima, a onda kap koja je prelila čašu bio je sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

A kako bi neko i znao i pričao o toj borbi, kada u istoj nije učestvovao…

Rijeke ljudi ulicama naših gradova, i svi hodaju mirno i časno kao jedan, jednim dahom dišu i imaju jedan cilj – odbraniti ono najsvetije što nam je jedino i ostalo. I čitav svijet se divio toj dostojanstvenoj našoj borbi I vraćanju onog ponosa i prkosa koji je krasio naše ljude vjekovima.

Litije su bile ono najsvetlije što se desilo našoj zemlji.

A kako bi sve ovo znali oni koji podržavaju Crnogorsku pravoslavnu crkvu!?

Kako bi to znali oni koji su bili za nezavisnost Crne Gore, znajući da je to samo alibi da Milo Đukanović napravi privatnu državu sebi i svojim “saborcima”, a da građane dovede na rubu egzistencije!?

Kako bi to znali oni koji nisu ni bili tu?

Kako bi znali oni koji su se pojavili nakon istrajne i završene borbe, kao samozvani eksperti!?

Ko ih je doveo i kako su se stvorili? Ko ih je preporučio? Koje iskustvo su posjedovali I kako su došli na najviše državne funkcije? Kako imaju istu ideologiju DPS-a? Kako to da su unapređivali kadar DPSa, onaj kadar koji je sudjelovao u narušavanju budžeta Crne Gore? Ko im je i prije stupanja na dužnost dozvolio da zaduže državu za 750 miliona eura, bez odluke parlamenta?

Sve su to pitanja na koje sada dobijamo odgovore, kroz njihova djela i onog što u njima prepoznajemo kroz vladavinu DPS-a…

“Poštujem nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu Miraša Dedeića!” riječi koje odzvanjaju u glavi svakog čovjeka koji je sa molitvom hodao časni hod do Srpske pravoslavne crkve, braneći je od Miraša Dedejića.

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović iznenadio je javnost kada je prije nekoliko dana tokom debate na RTCG kazao da poštuje kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu na čijem čelu se nalazi raščinjeni sveštenik Miraš Dedeić. On je to kazao u debati na Javnom servisu, odgovarajući na pitanje kandidatkinje Draginje Vuksanović Stanković.

“Što se verskih zajednica tiče, poštujem svaku versku zajednicu u Crnoj Gori uključujući i Crnogorsku pravoslavnu crkvu” kazao je Milatović.

Podsjetimo da ponovo tokom debate nije odgovorio da li će u drugom krugu podržati Andriju Mandića, koji je kanidat Demokratskog fronta na predsedničkim izborima koji se održavaju u Crnoj Gori 19. Marta, ako bude prošao u drugom krugu sa Milom Đukanovićem. Ostao je uzdržan.

Znači li to da Jakov Milatović, ukoliko Mandić i Đukanović budu u drugom krugu neće pozvati svoje birače da daju podršku Andriji Mandiću, već će ih usmjeriti na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića?

Ovo je veoma izvjesno, imajući u vidu da se u Pokretu “Evropa sad” učlanjuju dugogodišji članovi DPS-a, svjesni da brod u toj luci tone..i da će uspjeti da profitiraju opet, kao i punih trideset godina, ali pod novim obilježjem, a istom ideologijom – Evropa sad (iskusni profiteri ili njihova djeca iz DPS-a).

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj