KBC Berane: Čeka se isporuka najsavremenijeg monoplanarnog angiografa

Kliničko-bolnički centar Berane čeka isporuku najsavremenijeg monoplanarnog angiografskog sistema sa flat panel detektorom čija je vrijednost 548.000,00 eura.

„Ovaj sistem služi za pregled unutrašnjosti krvnih sudova tijela, uz posebno interesovanje za arterije, vene i komore srca i isti će biti dio nove angio sale, jedine na sjeveru Crne Gore.

Radovi na izgradnji angio sale su u toku i teku u skladu sa svim rokovima“ kazali su iz Kliničko-bolničkog centra Berane.

Oni objašnjavaju da je tender za angiograf završen, potpisan je ugovor sa najboljim ponuđačem i kompletna oprema će biti isporučena u toku novembra kada se i očekuje zavrčetak građevinskih radova.

„Oprema će biti montirana u toku decembra.Do tada će se sprovesti i obuka kadra, pa se očekuje puštanje u rad početkom 2024. godine“ navodi se u saopštenju.

Dodaju da su, radovi na objektu starog infektivnog odjeljenja, gdje je planirano da bude fizikalna medicina poliklinički dio, teku po planu i očekuje se završetak istih do kraja decembra 2023. godine.

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u