Klub odbornika Socijalističke narodne partije Berane odgovorio je Opštinskom odboru Demokratske Crne Gore Berane

Uvažene demokratske, beranske kolege, trenutno u vlasti, javnosti radi, a u odnosu na objavljeno vaše reagovanje, želimo dati kratak komentar.

Da bi se bilo gdje, i bilo kada, kvalifikovalo o pravu i pravdi, o istini, nečijem znanju i moralu, razumno je, i ljudski, da onaj zaiteresovani homo sapiens bude negdje i nekome na biljegu, pa čak i na onom mjestu, na kojem se juče odigrala jedna zanimljiva priredba zabavnog karaktera, a da posebnu dužnost ima da to učini onaj, u čiju čast je ista organizovana, pa da zrelo, samovjesno i odvažno, ličnim primjerom pokaže svoje političko, i svako drugo vitešvo.

Pa ipak, sa stilom, tobože britko, stiglo je reagovanje iz beranske Evrope (ne sad), u nepresušnoj želji homo sapiensa da se igra igre, ko može više i jače.

No, da skratimo, i podsjetimo, da je jučerašnji Trumanov šou, ili njegov nastavak, uvaženi kolega, dragi sugrađanin i predsjednik Skupšine opstine Berane gospodin Milun Rmuš, uz pomoć drugara iz klupe, pokušao da odmah okonča, činilo se, prije nego su iz tehničke službe uspjeli na mikrofonu izgovoriti riječi, test, test.
Bez ikakvog objašnjenja, vidno uzbudjen, ne dajući valjane razloge zašto to čini, kršeći poslovnik i parlamentarnu praksu, želio je da se i on dječački poigra sa kolegama odbornicima igre razlaza, po principu, što prije, to bolje.

No, gle čuda, mi pravne neznalice (kako nas okvalifikovaste) iz takvog, i još nekakvog Snp-a, dovedosmo k poznaniju prava mladoga kolegu, i sa dobrim namjerama, ne citirajući Poslovnik, „jer ga  ne znamo“, upozorismo kolegu, da, izmedju ostaloga, tu „svoju“ mudru zamisao, mora dati na glasanje parlamentu, kako i kaže propis, što on, teška srca, ali u duhu velikih skupštinara prihvati, boreći se sa samim sobom, i sa pravom.
Time se konačno okoča i njegova igra, pade kamenje sa srca, prestade agonija, i sve se makar pokuša pravom ogrnuti.

Bilo kako bilo, poštovane beranske demokratske kolege, istina je vidljiva, opipljiva, i neprolazna.
Negdje i očekivano, mada vi to najbolje znate, sve je odavno već jasno. Sve ovo o čemu se priča svuda, i medju svima. Panika je na dvoru, i teško ju je kriti.
Mi vama svakako želimo da u istini istrajete, kao po običaju, i danas, a i u danima pred nama, ma koliko ona bila surova i teška po vas.
Čekamo vas na Skupštini, da progovorimo po koju, u nadi da će se promijeniti dosadašnja praksa, i da će čuti vaš glas, pošto do sada, to nije bio slučaj. U nadi da cete odgovoriti ko je beranski Iznogud koji pise saopstenja srdacno vas pozdravljamo i cekamo na jedinom prikladnom mjestu za diskusije.

Povezane vijesti