Knežević, Đurašković i Leposavić neće na sastanak s Milatovićem

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” pozvao Milatovića da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera PES-a, ali i da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da ne pođe sa DPS-om…

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastaće se danas u Vili Gorica sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima, kako bi razgovarali o ključnim temama za dalji razvoj Crne Gore.

Sastanku neće prisustvovati nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Knežević je sa predizbornog skupa koalicije ZBCG u Pljevljima poručio Milatoviću da je zahvaljujući glasovima koalicije ZBCG i pozivu predsjedničkog kandidata Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića ostvario ubjedljivu pobjedu na predsjedničkim izborima nad kandidatom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem, i da neće prisustvovati sastanku na koji je pozvan.

“I zato želim da Vas obavijestim iz Pljevalja da sam ja sa razrednim straješinama završio davne ‘98. godine i da je moj razredni starješina, posljednji u životu, Vojislav Knežević i da ja ne želim novog razrednog starješinu Jakova Milatovića”.

Knežević je pozvao Milatovića da ako želi razgovor sa ZBCG, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad (PES), da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da ne pođe sa DPS-om, “jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS”.

“A kada pogledate listu PES-a i DPS-a, ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni Crne Gore biti osnovno mjerilo tokom upravljanja njegovog predsjedničkog mandata”, rekao je Knežević.

Nikola Đurašković je u pisanom odgovoru Milatoviću poručio da se konsultacije obavljaju poslije, a ne prije održavanja izbora.

Milatović je u srijedu najavio da će u četvrtak svi nosioci izbornih lista za vanredne parlamentarne izbore 11. juna dobiti poziv za sastanak u ponedjeljak

Povezane vijesti