Knežević se oglasio preko IN4S, Fejzić traži da se izjasne Milatović, Spajić, Terzić i Šaranović

Knežević je naveo da ima “moralnu obavezu” da se tako obrati, a ni on niti IN4S nisu pojasnili na šta tačno Knežević reaguje i šta je konkretno povod njegovog obraćanja

Vršilac dužnosti komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević oglasio se preko portala IN4S i poručio da „nije kriv što voli najviše na svijetu svoju Crnu Goru, nego je kriv što bi u svakom momentu dao život za Srbiju i Republiku Srpsku“.

Knežević je naveo da ima “moralnu obavezu” da se tako obrati, a ni on niti IN4S nisu pojasnili na šta tačno Knežević reaguje i šta je konkretno povod njegovog obraćanja.

Na njegovu izjavu na IN4S je reagovao reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić koji je u objavi na društvenoj mreži X (bivši Tviter) pitao da li je ovo „isti onaj narativ onih koji su za Republiku Srpsku počinili genocid u Srebrenici“.

„Kakva je ovo poruka manjinama u policiji, jel ovi treba da nas brane“, upitao je Fejzić predsjednika Jakova Milatovića, premijera Milojka Spajića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i direktora Uprave policije Nikolu Terzića.

Knežević je juče u Osnovnom sudu na Cetinju dao izjavu povodom događaja koji su se desili u tom gradu 5. septembra 2021. kada su demonstranti pokušali da spriječe ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

„Ostao sam pri ranije datoj izjavi pred tužiteljkom Radunović. Vidio sam da je rukovodilac mašine Miroslav Vuković, krivično gonjen i imam moralnu obavezu da govorim istinu jer on nije tamo došao privatno, nego na zahtjev države da raščisti barikade od demostranata i omogući nama da nesmetano obezbijedimo mjesto ispred manastira da bi bezbjedno došao mitropolit i patrijarh… Sve to se odigralo u manje-više poznatim okolnostima koje sam i opisao i iskoristiću ovu priliku kada ste me već pozvali da se oglasim u par riječi javnosti“, istakao je Knežević za portal IN4S.

Tvrdi da su ga blatile neke nevladine organizacije.

„Molim neke sramne nevladine organizacije da uzmu sledeći put više novca kada sam ja u pitanju da blate o meni, da bi mi poremetili ugled u društvu, jer nisam ja neko sa kime ćete potkusurivati vaše političke poene. I ako već to radite ne zaboravite da ja jako dobro poznajem bezbjedonosnu situaciju u zemlji i regionu i da sam na žalost operativno jako dobro informisan. Znam vaše nalagodavce koji su vas gurali protiv mene i nemojte da vas oni troše. Iskoriste to, jer ja mnogo bolje pamtim ko sam i što sam i čemu sam kadar nego oni“, smatra on i dodaje da su “oni su došli prljavi na moju đedovinu, nisam ja na njihovu“.

Ta „jeftina gospoda“, kako kaže, „misle bitke da biju iz udobnih fotelja pokušavajući da kriminalizuju svakoga ko ne misli kao oni i ko se ne mijenja za šaku ćara ili čin više“.

„Gospodo, Petar Knežević je mnogo više poštovan u stranim zemljama, nego vi. On je to i dokazao, a isto tako kada odete u toalete stranih službi ne govorite jeftino o meni jer to ima svoju cijenu… Vrijeme je majstorsko rešeto. Kada pišete izvještaje o mojim poznanstvima ne zaboravite da sam nekada bio sportista Jugoslavije, dok ste vi špijali jedni druge u školskim odeljenima…“, zaključio je Knežević.

IN4S je pohvalio Kneževića istakavši da jedini nije promijenio iskaz u slučaju u kom je juče održano suđenje

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz