Ko će biti sportista 2023: Svjetska srebra aduti Dulovića i Golubovića, Vujovićev je Evropska liga, a Liješevićev zlato

Zbog kojih uspjeha su se tokom 2023. savezi odlučili da svoje sportiste kandiduju za najbolje u izboru Crnogorskog olimpijskoh komiteta

Deset aduta, ali najbolji može biti samo jedan – Crnogorski olimpijski komitet, na osnovu predloga nacionalnih saveza, ranije danas objavio je spisak kandidata koji će učestvovati u izboru za najboljeg sportistu Crne Gore u 2023. godini.

Na listi se nalaze Nikola Golubović (jedrenje), Pavle Bošković (E-sport), Petar Liješević (boks), Nenad Dulović (karate), Katarina Martinović (ragbi), Nemanja Čađenović (kik boks), Elizaveta Lugovskih (ritmička gimnastika), Dejan Vukčević (džu-džicu), Miroslav Perković (vaterpolo) i Miloš Vujović (rukomet).

Kao i ranijih godina Fudbalski i Košarkaški savez Crne Gore nisu predložili predstavnika za izbor najboljeg, a ovo su uspjesi tokom 2023. zbog kojih su ostali savezi odlučili da kandiduju svoje sportiste.

Nikola Golubović – jedriličar tivatskog „Delfina“ osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u klasi ILCA 6 za seniore i juniore. Bio je trećeplasirani na Otvorenom prvenstvu Crne Gore i prvi na Otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Pavle Bošković – predstavnik e-sporta je sa svojom ekipom Ence u finalu IEM Dallas 23 CSGO turnira osvojio prvi S-tier trofej u istoriji e-sporta u Crnoj Gori. Bio je i drugoplasirani an IEM/E-sport u Njemačkoj i na takmičenju „Gamers8“.

Petar Liješević – bokser Budve evropski je kruzer prvak u uzrastu do 22 godine. Osim toga osvojio je treće mjesto na Međunarodnom turniru A kategorije u Rusiji.

Nenad Dulović – karatista Omladinca je na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti postao vicešampion planete. On je u 2023. stigao i do balkanskog zlata.

Katarina Martinović – djevojka iz Ragbi klub „Hampstead“ iz Londona ima treće mjesto sa Igara malih zemalja na Malti, zatim šesto mjesto sa Evropskog prvenstva u Srbiji i prvo sa „Vimbldon kupa.

Nemanja Čađenović – borac Kik-boks kluba Podgorica bronzani je sa Svjetskog prvenstva (lou-kik) u Portugalu, a slavio je i na dva Svjetska kupa i osvojio Univerzitetske sportske igre.

Elizaveta Lugovskih – Ruskinja koja je 2022. dobila pasoš Crne Gore i članica Gimnastičarskog kluba Budva bila je 60. na Svjetskom prvenstvu u Španiji, 54. na Evropskom i petoplasirana na šampionatu Balkana.

Dejan Vukčević – borac Džu-džicu kluba Feniks u Mongoliji je četvrti put postao šampiona svijeta, a ima i treće mjesto sa takmičenja „World combat Games“ iz Saudijske Arabije.

Miroslav Perković – vaterpolista Novog Beograda sa „ajkulama“ je bio osmoplasirani na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, dok je sa svojim klubom igrao finale Lige šampiona i bio šampion Srbije.

Miloš Vujović – crnogorski rukometaš već nekoliko sezona igra u najjačoj ligi svijeta (Bundesliga), trenutno je član Gumerzbaha, a u maju je sa ekipom Fuhse Berlin osvojio EHF Evropsku ligu. Sa „lavovima“ je na Svjetskom prvenstvu stigao do glavne runde, a tokom godine i izborio plasman na novo Evropsko prvenstvo

(Vijesti)

Povezane vijesti

Preminula porodilja u Nišu

Tridesetogodišnja porodilja L.S. preminula je u Klinici za ginekologiju u Nišu, nakon što joj je prethodno urađen carski rez u leskovačkoj bolnici. Kako prenosi RTS,