KOKAIN ZA CRNU GORU, BANANE ZA SRBIJU

Žalbom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici osnovano se konstatuje da je sudija za istragu Radomir Ivanović nepravilno postupio, kada je odbio njihov predlog da odredi pritvor okrivljenima za krijumčarenje droge.

Naime, kako smo ranije objavili sudija za istragu Ivanović, pustio je Krstoviće da se brane sa slobode nakon što su privedeni zbog sumnje da su umiješani u sverc preko tone i po kokaina koji je zaplijenjen 26. avgusta.

Jedan od tri kontejnera koje je Budimir Krstović kupio u Ekvadoru, nakon dolaska u Crnu Goru otpremljen je za Srbiju, ali u njemu su bile samo banane. Jedan od preostala dva, bio je pun kokaina i uskladišten je u hangaru Krstovićeve firme u Zeti.

”Osnovana sumnja da je Budimir Krstović počinio krivično djelo… proizlazi iz činjenice da je okrivljeni predmetne kontejnere lično kupio, te da su od tri kontejnera koji su stigli u Luku Bar, jedan otpremljen za Srbiju, a u kojem su bile samo banane, da bi druga dva, od kojih se u jednom nalazila opojna droga kokain, usmjerio u mjesto Mojanovići gdje se nalazi njegovo skladište, što ukazuje na osnovanu sumnju da je kontrolisao kretanje ovog kontejnera… jer je po ocjeni ovog suda, nelogično da bi bilo koje osobe bez znanja okrivljenog, količinu od 1.400 kilograma opojne droge kokain, spakovale u navedene kontejnere sa bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom kontrolom okrivljenog.“ navodi se u rješenju suda

Okrivljena ćerka Krstovića, tereti se pod sumnjom da je znala šta radi,  jer je lično naručila pošiljku, pratila tok transporta, organizovala carinjenje, kao i pratila dopremanje u magacin u Zeti.

Izvor : Portal Vijesti

Povezane vijesti