Kolektiv JPU „Radmila Nedić“ oprostio se od direktorice Marine: Nema te smrti koja može ugasiti sjaj čiste duše koja te je krasila

„Bila si i oslonac i podrška, i iskren prijatelj i kritičar onda kada je trebalo. Ali uvijek pravična, spremna da pronađeš rješenje. Bila si žena sa vizijom. I tako je teško govoriti o tebi u prošlom vremenu, jer se ne možemo pomiriti sa činjenicom da ti više nijesi tu sa nama“

Marina Gojoković, direktorica vrtica  “Radmila Nedić” iznenada je preminula u 50 godini života. Marina je za nekoliko godina na čelu ove predškolske ustanove ostavila trajan pečat u radu i vaspitanju najmlađih generacija.

Kolektiv dječijeg vrtića oprostio se od Marine dirljivim opisom na društvenim mrežama.

Njihov status i oproštaj prenosimo integralno:

Poštovana direktorice Marina,

Kada odlazi neko drag i to zauvijek i iznenada, to je isto kao da se iskradeš i ukradeš sebe od svih onih kojima si bila draga.
Iznenadila si nas, nije trebalo ovako.
Života puna, laganog koraka, kao kakva djevojčica došetala si među sve nas. Bila si i oslonac i podrška, i iskren prijatelj i kritičar onda kada je trebalo. Ali uvijek pravična, spremna da pronađeš rješenje.
Bila si žena sa vizijom. I tako je teško govoriti o tebi u prošlom vremenu, jer se ne možemo pomiriti sa činjenicom da ti više nijesi tu sa nama.
Bila si neko kome i nakon teških trenutaka, kojih je svakako bilo, predaja nikada nije bila opcija. Koračala si uvijek ponosno i dostojanstveno, kako si i živjela i vodila našu ustanovu, samo naprijed.
Sa tobom na čelu, za kratko vrijeme, postali smo prepoznatljivi u svom okruženju i u regionu. I kako to biva kada odlaze veliki ljudi, za njima ostaju djela.
Iza tebe je ostalo mnogo i djela i priznanja od ljudi kojima si pomagala.
Hvala ti u ime naše Ustanove i našeg kolektiva na predanosti, posvećenosti i svemu ljudskom.
Hvala ti i kao koleginici i kao direktorici, jer je svaka pozicija za tebe imala isti cilj i namjeru:
Dobrobit sve djece koju si gledala kao svoju, profesionalni razvoj vaspitača i napredak Ustanove.
Naš kolektiv kao i naš grad su ostali bez jednog velikog čovjeka, bez žene lavljeg srca, bez naše drage Marine. Neka ti Gospod podari najljepše rajsko naselje, a mi ćemo da te pamtimo i čuvamo od zaborava, jer je to najmanje što možemo i da nastavimo tamo gdje si ti stala. Mada to nije nimalo lak zadatak jer ti nisi išla u korak sa vremenom, nego uvijek ispred vremena.
Sijaj na nebu kao što si sijala i na zemlji, jer nema te smrti koja može ugasiti sjaj čiste duše koja te je krasila.

Draga naša Marina, vječna ti slava i hvala!

Kolektiv JPU „Radmila Nedić“

(Budim info)

Povezane vijesti

Marinko Paunović novi direktor operacionog bloka

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Aleksandar Radović imenovao je dr Marinka Paunovića, specijalistu opšte plastične i rekonstruktivne hirurgije za direktora operacionog bloka. Radović je ranije