KORISNICE NAKNADA ZA MAJKE NAJAVILE PROTESTE UKOLIKO IZ VLADE NE ODGOVORE NA NJIHOVE ZAHTJEVE

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece najavile su nove proteste ukoliko ih premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uskoro ne prime na razgovor kako bi se pronašlo rješenje kojim bi im naknade bile vraćene.

„Predlažem koliko je sjutra da napravimo konkretno rješenje, ne pojedinačno, već svi zajedno sa predstavnicama žena. Kasnili smo sa usvajanjem budžeta, i kada je trebalo da se usvoji, Demokratski front i Socijalistička narodna partija su amandmanski djelovali da se previde određena sredstva za majke sa troje i više djece, onda smo imali pauzu kada Skupština ne radi, i ja smatram da je sada pravi trenutak da se ovo riješi, nebitno u kakvom političkom dilu se nalazimo sa Vladom“, kazao je Dragan Vukić iz Socijalističke narodne partije.

Majke su poručile da neće još dugo biti strpljive.

„Ukoliko što hitnije ne odgovore na naše zahtjeve, da nas pozovu da razgovaramo i ukoliko što prije ne budu radili na tom zakonu da naša prava povratimo, poručujem svima koji su nam obećali, koji su nam garantovali, ali su nam dali za pravo da sumnjamo, mi ćemo na ulice“, rekle su one.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne