Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom obilazi svetinje i narod na KiM

Poznati košarkaš Nikola Mirotić boravi ovih dana na Kosovu sa svojom porodicom, gdje su obišli srpske pravoslavne crkve i manastire.

Prilikom boravka na Sjeveru Kosova, Mirotić i njegova porodica, obišli su Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću, gdje ih je dočekao starešina Hrama Milutin Popadić.

„Nadam se da ćemo mi, kao narod, istrajati na tom putu, na putu koji nas vodi ka Hristu, jedinom pravom istinitom putu u našim životima“ riječi su Nikole Mirotića

Doskorašnji španski reprezentativac crnogorskog porijekla sa svojom porodicom posjetio je i Dečane,a potom Pećku patrijaršiju i Prizren. Odnio je darove sa svojom porodicom i posjetio manastire i dječicu Kosmeta. S njima su bili i otac Siluan iz Grigorijata i otac Dragan iz Leposavića.

Ovaj proslavljeni košarkaš, inače krilni centar milanske Olimpije, potom se u Prizrenskoj Bogosloviji fotografisao s polaznicima i provodio vrijeme sa monasima, sveštenicima i učenicima.

„Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom tokom dana posjetio je našu školu i sa učenicima učestvovao u nekim od njihovih dnevnih aktivnosti. Bila je ovo prilika i da se oproba u bacanju trojki“, oglasili su se iz Bogoslovije

Budim info

Povezane vijesti