KOSOVO I METOHIJA JE ŽIVO DOK SU NAM SVETINJE TAMO

Mitropolit Joanikije posjetio je manastir Mileševu sa episkopom budimljansko-nikšićkim Metodijem, a kako je kazao, dokle narod obilazi svetinje, Kosovo i Metohija je živo.

„Imamo svetinje, imamo još dosta vjernoga naroda koji je ostao. Nećemo se prebrojavati, ali dokle su tamo naše svetinje, dokle one poju, i dokle narod u njih dolazi živo je Kosovo i Metohija. I svi mi kada odemo da se poklonimo svetinjama na Kosovu, da odslužimo službu, da se vidimo sa našim raspetim narodom, sa omladinom i sa djecom. Svi se mi ohrabrimo njihovom vjerom, hrabrošću i trpeljivošću, ali optimizmom životnim“, rekao je vladika.

Iznio je zapažanje vladike Atanasija da ćemo na Kosovu i Metohiji rijetko sresti depresivnog čovjeka, dok je po gradovima svaki treći depresivan.

Naglasio je da je ružno kad pojedini govore da nema više naroda na Kosmetu.

„Ima ga, hvala Bogu. Imamo i dan danas dosta teškoća. Naš vladika Teodosije nosi veliki krst i trpi i strada zajedno sa srpskim narodom na Kososu čuvajući svetinje, ali očigledno i Bog miluje Kosovu i Metohiju, i vladiku i sveštenstvo, i monaštvo i vjerni narod“, poručio je vladika.

Izvor: Eparhija budimljansko-nikšićka

Povezane vijesti