Krivokapić i Sekulić nisu došli na saslušanje

Ministarka odbrane Olivera Injac jedina se odazvala pozivu skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, koji je za danas zakazao njeno i kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Odbor je kontrolno saslušanje ministarke Injac zakazao na temu – prikupljanje informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu.

To skupštinsko tjelo planiralo je da Krivokapića i Sekulovića saslušaju na temu – nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da sjednici prisustvuje većina članova i da imaju kvorum za punovažno odlučivanje.

Glasovima članova Odbora sjednica je otvorena za javnost.

Knežević je kazao da je Krivokapić Odboru uputio dopis da se neće odazvati na saslušanje.

„Neću se odazvati na vaš poziv iz razloga koje sam nekoliko puta navodio“, napisao je Krivokapić i poručio da odluka Odbora o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade nije utemeljena u Ustavu, zakonu i Poslovniku Skupštine. „I ni na jedan način me ne obavezuje“, poručio je on.

On je u dopisu ustvrdio da je odluka da ga pozovu na saslušanje potpuno neosnovana.

I Sekulović je Odboru poslao dopis kojim ih je obavijestio da su u saznanju da Krivokapić neće prisustvovati i da će, ako ta saznanja nijesu tačna, u najkraćem roku pristupiti na sjednicu.

Knežević je istakao da nijesu dobili obavezujuće uputstvo koje su tražili, dodajući da smatra da se ponavlja nezakonito postupanje Krivokapića.

Ocijenio je da on takvim ponašanjem derogira Odbor, ali da ustvari derogira svoju funkciju.

Poručio je i da neće odustati od toga da premijer Krivokapić poštuje zakone i Ustav: „Ovo malo dok je još na funkciji“.

Knežević je kazao i da će, kada se promjeni tužilaštvo, od njih tražiti mišljenje o Krivokapićevom neodazivanju, a da to neće uraditi sada, da ga ne optuže da sarađuje sa Katnićem (Milivojem).

Foto: Savo Prelević

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne