Krivolovci ugrozili život nadzornika

Nesreća je izbjegnuta, a slučaj je prijavljen policji

Krivolovci su juče ugrozili bezbjednost i život nadzornika Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero, što je samo jedan u nizu pokušaja sprečavanja rendžera da se izbore sa nezakonitostima u rejonu tog NP, prenose Vijesti.

Služba zaštite je sprovodila redovne aktivnosti sa ciljem suzbijanja krivolova u akvatorijumu NP ‘Skadarsko jezero’. Detaljnim pregledom terena i zajedničkim djelovanjem sa službom kontrole i monitoringa uočeno je više lica koja su imala za cilj nelegalno izlovljavanje ribe putem ‘električnog pretvarača’ . U zadnjem slučaju u rejonu Kamenika, pored ometanja izvršavanja službene radnje, lica su u jednom momentu ugrozila bezbjednost nadzornika„, kazali su iz JPNPCG.

Dodaju da su sa svim što se juče dešavalo upoznati nadležni, od kojih, kako su rekli iz JPNPCG, očekuju punu podršku, a krivolovcima su poručili da ih neće zastrašiti.

„Mi smo spremni da suzbijemo sve nezakonitosti, sačuvamo jezero i riblji fond, a ovo što su uradili sinoć samo je još jedan neuspjeli pokušaj zastrašivanja, na koji će država, vjerujem, adekvatno odgovoriti“, rekli su iz JPNPCG

Povezane vijesti