Kućni zatvor za dvojicu Bjelopoljaca: Policajcu prijetio „znam gdje živiš, znam ti sina“

Jedan od optuženih prijetio je pripravnici u CB Bijelo Polje: „Srešćemo se mi sjutra kad se sve ovo završi, vidjećeš ti ko sam ja“

Osnovni sud u Bijelom Polju oglasio je krivim A.B. i A.S. iz tog grada zbog napada na službenike policije i sprečavanja da izvrše službenu radnju. A.B. je na osnovu prethodno potpisanog sporazuma kažnjen sa pet mjeseci kućnog zatvora, dok je A.S. osuđen na pola godine kućnog zatvora. Kako se navodi u presudi, A.B. se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa ugrožavanjem sigurnosti, a A.S. za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju.

Kako se navodi u presudi, A.B. je 7.10.2021.godine, oko 23.20, ispred objekta „Amigo“ u Bijelom Polju, pod dejstvom alkohola, u stanju pravog pijanstva, napao policajca L.S., koji je sa kolegama u tom trenutku privodio okrivljenog A.S.

„Prišao je oštećenom i više puta ga odgurnuo rukama, a zatim mu uputio riječi: „Znam ja tebe, S., zapamtićeš me, p…. policijska, srešćemo se na ulici, a imaš i djecu“. Nakon privođenja, u prostorijama Uprave policije CB Bijelo Polje, napao je službenika V.R. i uputio mu prijetnju: „Skinućeš ti tu uniformu, znam ja gdje ti živiš, znam tebe i tvog sina N. Vidjećete vi svoga boga, kunem se Alahom, pa kad se vidimo van posla razbiću ti te žvale, platićeš mi“, navodi se u presudi.

Prema presudi, A.B. je prijetio i pripravnici u Centru bezbjednosti J.S., kojoj je rekao: „Srešćemo se mi sjutra kad se sve ovo završi. Vidjećeš ti ko sam ja. Mene ako vidiš jednom, dobro je, a kad me vidiš drugi put, neće dobro biti“.

Okrivljeni A.S. je istog dana, na istom mjestu, takođe u alkoholisanom stanju, silom i prijetnjom da će neposredno upotrijebiti silu pokušao da spriječi službenike Š.M., L.S., i K.M. u vršenju službene radnje.

„Prilikom privođenja udarao je u službeno vozilo i tako onemogućavao policijske službenike da ga uvedu u auto, upućujući im riječi prijetnje „platićete mi za ovo“, nakon čega su ga policajci savladali“ piše u presudi.

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne