Lažnim obukama za nezaposlene prisvojili 30.000 eura?

Pripadnici pljevaljske policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv pravnog lica d.o.o. „Hranom do zdravlja 2013“ sa sjedištem u Pljevljima, kao i K.M. (37) i G.J. (42), osnivača i izvršnog direktora ovog društva, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Oni su, kako je saopšteno,  ovo krivično djelo izvršili na način što su, kako se sumnja, tokom 2022. godine u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, zloupotrebom položaja, u svojstvu odgovornih lica d.o.o. „Hranom do zdravlja 2013“ Pljevlja, lažno prikazali činjenice da će sprovesti obuku i zapošljavanje nezaposlenih lica kroz Javni poziv Opštine Pljevlja za dodjelu malih grantova podrške malim i srednjim preduzećima i podsticanja programa obuke na radnom mjestu, koji se realizovao u sklopu programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

„Nadalje, ova lica su 27. jula 2022. godine sa Opštinom Pljevlja zaključili ugovor o dodjeli granta u iznosu od 39.900 eura od kojih je do sada isplaćeno 31.920 eura, nakon čega su prikazali da su sproveli obuku za četiri lica koja su prethodno bila angažovana kod istog poslodavca za radna mjesta na kojima su u prethodnom periodu obavljali poslove, a nakon završetka obuke zaključili sa ova četri lica ugovore o radu kao dokaz da su ispunjene obaveze u skladu sa javnim pozivom“, saopšteno je iz Uprave policije.

Na taj su, kako je saopšteno, način lažnim prikazivanjem obuke i zapošljavanja nezaposlenih lica, za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 31.920 eura.

„Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju svih nezakonitosti i zloupotreba u oblasti ekonomskog kriminala“, zaključeno je u saopštenju

Povezane vijesti

Vlada smijenila Brđanina

Premijer rekao da će zadužiti ministra unutrašnjih poslova da raspiše „javni poziv za v.d. direktora“ policije od 4. do 10. marta!? Vlada je večeras, na