Ličina: Petnjica se godinama nalazi u mraku DPS vladavine

Zaim Ličina, predsjednik OO SNP Petnjica i nosilac liste „ SNP – Časno za Petnjicu“, saopštio je da kao većina sjevernih opština, i Petnjica se godinama nalazi u mraku DPS vladavine.

  • „Od obećanja lokalne vlasti „ostali su samo dugmići“, pa se sa žaljenjem mora reći da je Petnjica jedna od najnerazvijenijih opština na sjeveru, pa i u cijeloj Crnoj Gori.  Najveći problem sa kojim se borimo je migracija stanovništva, najviše mladih sugrađana, koji u potrazi za boljim životom u ogromnom broju napuštaju petnjička sela. Osim toga, loša saobraćajna infrastruktura i loše vodosnabdijevanje čine život u ovom kraju veoma teškim, pa se postavlja pitanje da li je u Petnjicu ikada stigao 21. vijek.  Kao jedan od velikih problema vidimo i maćehinski odnos prema pravoslavnom stanovništvu kojeg je sve manje u Petnjici. Jedan od razloga za to je i što nijedan pravoslavac nikada nije dobio šansu da se zaposli u lokalnoj samoupravi, a privatni biznis gotovo da ne postoji“ naveo je Ličina. 

Na razvoju turizma i poljoprivrede, kako je saopštio, za koje Petnjica ima izvanredne predispozicije, DPS vlast ništa nije uradila, a kulturnog života u ovom kraju nema.

  • „Kada budemo vlast u Petnjici, naši najvažniji prioriteti biće: unapređenje organizacije lokalne samouprave u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga svim građanima; iskorišćavanje potencijala sela i razvijanje infrastrukture koja će omogućiti kvalitetan i komforan život na selu kao preduslov snažnog turističkog razvoja i sprečavanja migracija; razvijanje poljoprivrede i davanje povoljnih kredita za seosko stanovništvo i organizovanje viška poljoprivrednih proizvoda; izgradnja putne infrastrukture koja će zamijeniti makadam i povezati sva naselja u cilju ravnomjernog razvoja; obezbjeđenje stabilne i kvalitetne elektro mreže, posebno u katunskom području; obezbjeđenje vodosnabdijevanja u svim mjesnim zajednicama, kako vodom za piće, tako i vodopojima za stoku; podsticanje ruralnog razvoja mjerama za razvoj poljoprivrede, investicijama u primarnu infrastrukturu i razvoj sela kroz stimulativni program ostanka mladih na selu; iniciranje izgradnje fabrike za otkup voća, izgradnje sportskih objekata, sportske hale i sportskih terena u zajednicama; unapređenje kulturnog života stanovnika petnjičkog kraja i organizacija manifestacije „Dani zavičajnih pisaca i kulturnih stvaralaca Bihora“- istakoa je on.

Građani Petnjice koji žele bolju budućnost sebi i svojim potomcima konačno, kako tvrdi, imaju izbor.

Povezane vijesti