MANDAT ZA V.D. DIREKTORA UPRAVE PRIHODA I CARINA DAMJANOVIĆU NIJE PRODUŽEN

➡️Zašto Vlada smjenjuje one koji se uspješno bore protiv šverca i organizovanog kriminala?

➡️UPC je, od kada je Damjanović na njenom čelu, napravio zavidne rezultate na suzbijanju šverca cigareta i droge.
Vlada danas na elektronskoj sjednici nije produžila Aleksandru Damjanoviću funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina.

Za novog vršioca dužnosti imenovana je Milena Petričević.

Damjanović je na toj poziciji šest mjeseci, ali resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) nije raspisalo konkurs za direktora UPC u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v.d direktora.

Damjanović je ranije sopštio da je od početka mandata radio bez ijednog pomoćnika, iako je postavljen na čelo tri nekadašnje uprave – poreske, carina i Uprave za igre na sreću.

Tada je objasnio i da je MFSS krajem jula predložio svoj tim i da će rezultati Uprave biti još bolji kada Vlada izabere pomoćnike direktora koji će rukovoditi sektorima.

Ranije danas sjednica Vlade Crne Gore je odložena zbog nedostatka kvoruma, nakon čega su obavijestili da se održala elektronska sjednica i da je Aleksandar Damjanović razriješen dužnosti.

➡️Izvjesno je da se porezi ne naplaćuju, kao i da se siva ekonomija uvećava.

‼️Postavlja se pitanje, da li je Vladin interes da se nastavi sa švercom cigareta?

Povezane vijesti

Đoković u finalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedivši Karlosa Alkarasa u setovima sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Meč godine, „blokbaster meč“,