Mandić i Knežević: Prihvatamo ponudu Spajića

„Ponuda je nama prihvatljiva ne zbog toga što smo mi slabi, nego da spriječimo DPS da preuzme vladu“, kazao je Mandić. „Ako mu je zaista stalo da ima stabilnu većinu od 56 poslanika, Spajić nema nikakav izgovor, jer smo prihvatili svih 10 principa“, rekao je Knežević

Lideri koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su na pres konferenciji da je tom savezu prihvatljiva ponuda mandatara Milojka Spajića za učešće u vladi.

Mandić je kazao da su od Spajića tražili da ponudu učini javnom kako bi je predstavili stranačkim organima.

„Čuli smo od kolega iz drugih partija ‘to je i nama nudio’, pa smo i zbog toga tražili javnu ponudu. Umjesto javne ponude dobili smo informaciju da smo mi ponudu odbili“, rekao je predsjednik Nove srpske demokratije.

Kazao je da su konsultovali stranačke organe i donijeli odluku da prihvataju ponudu. „Ponuda je nama prihvatljiva ne zbog toga što smo mi slabi, nego da spriječimo DPS da preuzme vladu“, naglasio je Mandić.

Rekao je da prihvataju ono što je mandatar danas saopštio medijima.

„U kontekstu naše velike borbe, spremni smo da narednih dana sjednemo za sto i odbranimo narodnu volju. Imamo vremena, još 75 dana da sve dogovorimo“, dodao je.

Knežević je rekao da je posljednji sastanak sa Spajićem bio u subotu veče i da su se tu „čvrsto dogovorili“ da im mandatar u nedjelju pošalje pisanu ponudu, nakon čega bi sazvali sjednicu stranačkih organa.

„On je isto nudio i drugim partijama. Ministarstvo prosvjete je nuđeno i nama i Ujedinjenoj, Ministaratvo sporta i nama i SNP-u, Ministarstvo evropskih poslova nuđeno i nama i HGI, Ministarstvo poljoprivrede je prema posljednjim informacijama trebalo da pripadne Bošnjačkoj stranci… Zbog toga smo tražili pisanu ponudu, kako ne bi ovaj pregovatački proces podsjećao na Tuški put i Goveđu pijacu“, naglasio je predsjednik Demokratske narodne partije.

Knežević je rekao da su danas, „u ovoj prepisci“ sa Pokretom Evropa sad, prvi put javno dobili pisanu ponudu.

„S obzirom na to da je ostalo 75 dana, ja sam konsultovao stranačke organe i dobio sam mandat da vodim pregovore. Nama je ponuda prihvatljiva… Ako mu je zaista stalo da ima stabilnu većinu od 56 poslanika, Spajić nema nikakav izgovor, jer smo prihvatili svih 10 principa“, naveo je on.

Knežević je rekao da ih ucjenjuju i pokušavaju da ih „eliminišu“ oni koji su prethodnih decenija bili „dio logistike Mila Đukanovića“.

„Pozivam Jakova Milatovića da se odredi prema ovom bitnom pitanju, jer je i dalje jedan od kolidera PES-a, da li ostaje pri onome što je rekao da je potrebna strateška saradnja sa ZBCG, a ne sa satelitima Mila Đukanovića. Mi ponudu prihvatamo iako je na našu štetu, a sad da vidimo šta će Spajić i Milatović da odgovore“, zaključio je.

Pokret Evropa sad je ranije danas saopštio da je na sastancima ponuđeno da ZBCG-u pripadne: funkcija potpredsjednika Vlade, ministarstvo prosvjete, ministrastvo turizma, ministarstvo sporta i mladih, potpredsjednik Skupštine iz parlamentarne većine, potpredsjednik Skupštine iz reda žena, 40 odsto mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dijele politički i 40 odsto ambasadorskih mjesta od onih koja se dijele politički

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u