Mandić pisao Metsoli i Popi: Skupština Crne Gore nastaviće da niže zapažene rezultate

Dodao je i da je zadatak kako njega kao predsjednika Skupštine, tako i svih poslanika parlamentarne većine, da Crnu Goru pomire i učine stabilnim društvom, u kojem će svi imati jednaka prava i šanse

Tokom prethodna tri mjeseca Skupština Crne Gore uspješno je okončala niz postupaka izbora i imenovanja visokih funkcionera u oblasti pravosuđa, čime se stalo na kraj višegodišnjem radu u v.d. stanju na ovim značajnim pozicijama, napisao je Andrija Mandić, predsjednik parlamenta, u pismu predsjednici Evropskog parlamenta Roberti Metsoli i ambasadorki Evropske unije u Crnoj Gori Oani Kristini Popi.

– Skupština Crne Gore, uz značajnu podršku 61 poslanika, što čini više od 75 odsto ukupnog broja poslanika našeg parlamenta, donijela je Odluku o izboru vrhovnog državnog tužioca Crne Gore – kazao je Mandić.

On je istakao da je 28. saziv postignuo brojne rezultate kada su u pitanju brojni pomaci ključni za dalje snaženje demokratskih institucija i vladavine prava u našoj zemlji.

 – Želim da sa Vama podijelim svoje duboko ubjeđenje da će Skupština Crne Gore nastaviti da niže zapažene rezultate kada je u pitanju evropski put naše zemlje, ali i kada su u pitanju sva ona pitanja koja se tiču boljeg života svih naših građana – istakao je predsjednik Mandić.

Dodao je i da je zadatak kako njega kao predsjednika Skupštine, tako i svih poslanika parlamentarne većine, da Crnu Goru pomire i učine stabilnim društvom, u kojem će svi imati jednaka prava i šanse.

– Uvjeren sam da će doprinos Skupštine Crne Gore reformskim procesima i izgradnji sveopšteg društvenog mira biti snažan podsticaj napretku naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i da će kontuinuirana posvećenost tekućeg skupštinskog saziva biti prepoznata kao naše iskreno zalaganje ubrzanju ovog procesa – zaključio je u pismu predsjednik Mandić

Povezane vijesti

Pumpu na auto-putu opet niko neće

Iz Monteputa nisu kazali kada će raspisati novi tender za izgradnju jedne od benzinskih pumpi u Mrkama Monteput će ponoviti javni poziv za dugoročni zakup