Mandić: Želim pomirenje, popis od 30. novembra

Mandić je kazao da je osam puta bio poslanik Skupštine, a kako kaže, dužan je da budućnost zemlje saglade i sa druge strane.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore. Za Mandića je glasalo 49 poslanika. U glasanju nije učestvovala opozicija. Nakon što je izabran za predsjednika Skupštine Mandić je položio zakletvu. Poručio je da želi pomirenje u Crnoj Gori. Ističe i da će popis početi 30. novembra, te da će učiniti sve da dođe do neophodnih imenovanja u pavosuđu.

Mandić je kazao da je osam puta bio poslanik Skupštine, a kako kaže, dužan je da budućnost zemlje saglade i sa druge strane. Poručio je i da je opasno slušati samo sebe i da svi moramo težiti ka pravdi i istini.

„Svima nama je potrebno da činimo dobra djela“, kazao je Mandić i dodao da mu je pomirenje cilj.

„Ono što želim je pomirenje i samo pomirenje“, kazao je Mandić, nakon što je izabran za predsjednika Skupštine.

Kazao je i da je svima potreban dijalog koji će se završiti dogovorom.

„Moramo početi da vjerujemo jedni drugima“, kazao je Mandić.

Poručio je i da će popis početi 30. novembra i da će narednih dana početi priprema svih dodatnih mjera zaštite koje će omogućiti bolju kontrolu kako bi svi grđani mogli da provjere podatke.

Istakao je i da je danas izabran za predsjednika Skupštine sa podrškom 3/5 poslanika.

„Ne sumnjam da možemo najmanje te većine da se držimo. Uradiću sve da uskoro izaberemo VDT-a, sudiju Ustavnog suda i nedostajuće članove Sudskog savjeta“, poručio je Mandić.

„Kako radio tako mi Bog pomogao“, poručio je Mandić na kraju izlaganja.

Prethodno je, na kraju rasprave Mandić poručio da je njegova misija da pomiri Crnu Goru. „Moja misija, je da pomirim Crnu Goru i ja ću se tako ponašati“, poručio je Mandić, na kraju vičečasovne rasprave u parlamentu.

On je kazao kako budućnost Crne Gore treba da bude imperativ svima

Povezane vijesti

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –

Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba” Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog. Đorđevića je primio Sergije (Rekić) iguman manastira Ostrog, kome je kultni