Marko Nikolić pretrčao 1.420 km kroz pustinju Maroka za život malog Maksima

Sakupljeno 60.000 evra

“Kraj!!! Za cijeli Balkan, za Maksima, za istoriju!!!” Ovim riječima, Vranjanac koji živi u Kuvajtu, Marko Nikolić, okončao je još jednu u nizu trka za koje je potrebna i snaga i hrabrost i veliko srce. Sve to za život malog Nišlije Maksima Milenkovića, kome je novac potreban za liječenje. Marko je pretrčao nevjerovatnih 1.420 kilometara kroz pustinju Maroka i sakupio 60.000 evra.

Foto: Facebook

Mali Nišlija Maksim Milenković, ne može samostalno da drži glavu, sjedi, hoda, jede, govori.

“Ovo je najbolji vid prikupljanja pomoći, po mom mišljenju, zato što se nekim velikim poduhvatom animira javnost i apeluje se na ljude da šalju poruke i novac za liječenje naše djece. Moram da istaknem da ja od ovoga nemam ništa. Živim i radim u Kuvajtu i obezbijedio sam sve što je potrebno mojoj porodici i meni. Ali znam kako izgleda kad neko nema.

U ovom slučaju Maksim nema novac koji mu je potreban za zdravlje i život”, kazao je Marko prije nego što se upustio u ovu veliku trku.

Maksim Milenković je prijevremeno rođen iz uredne trudnoće. Na porođaju nije bilo komplikacija. Iz bolnice je pušten kao zdrava beba, međutim mjesec dana kasnije dobija infekciju – urosepsu. Od tad počinje njegova borba. Dobio je prvi epileptični napad, počeo je da gubi na kilaži i da otežano diše. Izgubio je sve reflekse. Za život se bori skoro pet godina…

Povezane vijesti