Medojević: Kvon živio u stanu Spajića u Beogradu

Da li se neko zapitao ko finansira njihove aktivnosti. Kad je PZP 2006. učestvovao na izborima, mi smo privatno finansirali tu kampanju. Iz kojih izvora se plaćaju bilbordi, spotovi. – pita se Medojević

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je „kralj kriptovaluta“ Do Kvon mjesec dana živio u Beogradu, najvjerovatnije u stanu Milojka Spajića.

– Da li je Do Kvon poznavao Spajića? Itekako ga je dobro poznavao. I sam je to priznao. Kvon je vjerovatno živio u stanu Spajića u Beogradu i postoje indicije da je Kvon kupio stan od Spajića – tvrdi Medojević, dodajući da su se njih dvojica družili.

On misli da je Spajić njemu prodao stan.

On je na pres konferenciji kazao i  da njegova saznanja ima Europol, a da ih je on dobio iz međunarodnih izvora.

– Ako ih imam ja, ima ih i on. Ja sam ih dobio iz međunarodnih izvora – dodao je lider PzP.

Pozvao je Spajića na duel.

Predsjedniku Crne Gore i partijskom kolegi Spajića Jakovu Milatoviću je poručio da je saučesnik ako ćuti na Spajićeve kriminalne aktivnosti.

On tvrdi i da je Milojko Spajić tajnim zaduženjem emitovanja državnih obveznica postao član organizivane kriminalne grupe.

– Znao sam koje su procedure da bi se država zadužila i tu sam obratio pažnju kako on doživljava upravljanje prema javnim finansijama i kako se odnosi prema Ustavu i državi Crnoj Gori. Ta emisija obveznica je bila kršenje Ustava jer tu odluku donosi Skupština – koja mora donijeti akt u kojem odobrava emisiju za jedan euro, a ne za 750 miliona – izričit je Medojević.

Svako kršenje zakona u javnim finansijama je krivično djelo i ako neko koga ste zadužili da čuva državnu kasu zavuče ruku u džep u nekim zemljama to ima elemente veleizdaje,  istakao je Medojević.

Dodao je da je lako mogao da uoči da su prekršeni svi zakoni, Ustav i da je Spajić sa Krivokapićem prodao obveznice na londonskoj berzi, a da je vlada potom odlučivala o toj transakciji.

On dodaje da Spajić 2020. godine nije predložio budžet jer je sam odlučio da uvede privremeno finansiranje.

Medojević ističe da je to tada mogla da učini samo Skupština.

– Spajić je sve to ignorisao i sam donio odluku i uveo privremeno finananisiranje u kome sam odlučio kome će šta isplaćivati – dodao je Medojević.

Pitao je ko finansira kampanju Evrope sad.

– Da li se neko zapitao ko finansira njihove aktivnosti. Kad je PZP 2006. učestvovao na izborima, mi smo privatno finansirali tu kampanju. Iz kojih izvora se plaćaju bilbordi, spotovi. – pita se Medojević.

On ukazuje na to da je Spajić zatvorio Montenegro Airlines i da je otvorio drugu firmu – To Montenegro.

– Spajić je odlučio da kupi dva aviona bez motora od iste firme i oštetio Crnu Goru za 12 miliona dolara – skuplje nego što je trebalo. Koliko je sebi donio para od te transakcije? – pita Medojević

Povezane vijesti