Mićović: Ne mogu da ne vjerujem u svoj narod

Inicijativu UN da se izglasa rezolucija o počinjenom „genocidu“ u Srebrenici, doživljavamo kao produžetak NATO bombardovnja srpskih zemalja, sad drugim sredstvima. Sada se direktno bombarduje kolektivna svijest srpskog naroda, njegova istorija i kultura, karakter.

Podržavanje te rezolucije od strane crnogorske vlade dodatna je sramota Crne Gore i nasilje nad istinom i savješću njenog nosećeg naroda – srpskog.

Crna Gora je, nažalost, zauzela taj kurs, upravo u vrijeme bombardovanja srpskog naroda ’99 g.od strane NATO.
Tada je je Crna Gora pogazila svoju junačku tradiciju i postala sluga svjetskih moćnika. Upravo onih moćnika koji su je bombardovali i u prva dva svjetska rata.

Taj politički kurs Crne Gore vodi je u antisrpstvo, što je drugo ime za uništenje svog istorijskog dostojanstva, okretanje leđa i svojim istorijskim prijateljima i put u svoju bezličnost i nestajanje. Sa tim se Srbi u Crnoj Gori ne mire što su i pokazali.

S druge strane, agresivno diktiranje manjim džavama pravila ponašanja, od strane SADA, govori o unutrašnjoj krizi zapadnog svijeta, koji u sudaru s Rusijom gubi status svjtske sile i svoje kulturno i demokratsko dostojanstvo.

Ovaj levijatanski naapad na dostojanstvo srpskog naroda govori o njegovoj važnosti koji stoji na putu kao prepreka ostvarenju tih totalitarnih namjera svijeta koji se već ponaša kao ranjena zvijer.

Ne mogu, ipak, da ne vjerujm u svoj narod. Vjerujem pored mnogih antinarodnih i antiistorijskih poteza zvanične crnogorske vlasti. Vjerujem da će narod izdžati sve i sačuvati obraz i dostojanstvo i svoje istorijske prijatelje

Piše: Milutin Mićović

Povezane vijesti

Matija i Oliver: Bratska tuga

Oliver Šarkić se oprostio do brata blizanca Matije Crna Gora tuguje, ali šok, tuga i nevjerica su u cijeloj svjetskoj fudbalskoj porodici. I šire… Prepozanti