Mikić (URA): Danijela Đurović kandidat za predsjednicu Skupštine Crne Gore

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić rekao je da, prema informacijama koje je dobio od Socijalističke narodne partije (SNP), kandidat za predsjednicu Skupštine Crne Gore trebalo bi da bude poslanica te stranke Danijela Đurović. On je rekao da je po političkom sporazumu to mjesto pripalo SNP-u.

Mikić je u emsiji „Slobodna zona“ na TV Prva rekao da se nada da će mandatar i lider pokreta URA Dritan Abazović prije pravoslavnog Vaskrsa predati zahtjev za sazivanje sjednice parlamenta, i saopštiti javnosti sastav nove vlade.

„Nadam se da ćemo nakon pravoslavnog Vaskrsa imati sjednicu parlamenta“, rekao je Mikić.

On je kazao da jedino DPS i DF ne vide u novoj vladi, mada je sada sve izvjesnije da ni SD neće biti dio nove vlade.  Najavio je da će Vlada vjerovatno imati 20 resora i tri potpredsjednika.

Mikić je podvukao da se mora stati na kraj podjelama i da nijedna partija ne treba da ima barijeru da unaprijed kaže da neće sa nekim da čini vlast.

„Vrijeme je da se grade mostovi saradnje. Do jeseni ove godine moramo da odblokiramo Ustavni sud“, istakao je Mikić

Povezane vijesti

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –

Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba” Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog. Đorđevića je primio Sergije (Rekić) iguman manastira Ostrog, kome je kultni