MILO „PREDSJEDNIK“ CG, PREŠAO PO KO ZNA KOJI PUT SVAKU MJERU – NEDOSTOJAN FUNKCIJE KOJU OBAVLJA

„Predsjednik“ Crne Gore Milo Đukanović o ustoličenju Mitropolita Joanikija izjavu koju je dao za RTCG prenosimo vam u cjelosti:
„Vlada Crne Gore obezbijedila je nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore“ nastavlja da je u pitanju „Pirova pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore“ kazao je „predsjednik“ Crne Gore.

„Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore“, rekao je on.

Samo čovjek bez dostojanstva bi, kaže šef države, sebi dozvolio da na takav način „helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog“.

„Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka, kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore. Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svjedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nijesu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prijestonice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbjednosti Crne Gore“, rekao je Đukanović.

Pirova je ovo pobjeda Vlade, smatra Đukanović, koja i dalje, kako kaže, „besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore“.

„Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu“, zaključio je „predsjednik“

Izvor: RTCG

Povezane vijesti