Ministar ćuti na „izborni“ turizam u Mojkovcu

Tužilac obaviješten o neregularnostima koje sprovodi DPS, opozicija nastavlja protest

Do lokalnih izbora u Mojkovcu je još nešto manje od 20 dana. Opozicija optužuje Demokratsku partiju socijalista da zloupotrebaljava birački spisak na način što dovode birače iz drugih gradova da upišu mjesto prebivališta u Mojkovcu.

Naime, desetine građana koji ne žive u Mojkovcu u protekla tri dana prijavilo je mjesto boravka u toj opštini, pa je opozicija koju čine koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demokrate, Građanski pokret URA, Ujedinjena Crna Gora i Grupa građana „Ne damo Mojkovac“ blokirala rad MUP-a.

Oni su tim povodom uputili zahtjev državnom sekretaru MUP-za dostavu podataka prijave prebivališta od dana raspisivanja lokalnih izbora do zaključenja biračkog spiska za lokalne izbore zakazane za 5. decembar 2021. godina. Međutim, kako saznajemo još uvijek nisu dobili konkretan odgovor.

Portal IN4S pokušao je da dobije informacije od ministra Sergeja Sekulovića da li je upoznat sa dešavanjima u Mojkovcu, te da li će pokrenuti postupak utvđivanja da li postoje mahinacije sa biračkim spiskom. Iz MUP-a, međutim, do objavljivanja teksta nisu odgovarali.

DPS „ne zna“ o čemu se radi

Kako saznajemo o svemu ovome obaviješteno je tužilaštvo u Bijelom Polju koje će utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti.

Izvor: portal IN4S

Povezane vijesti