Ministar Joković sa proizvođačima peleta: Dogovoreno ograničenje cijene na 269 eura po toni

Proizvođači su prihvatili sugestije, pa će cijena za fizička lica u fabrikama peleta po toni iznositi 269 eura sa PDV-om

Potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković danas je održao sastanak sa najvećim proizvođačima peleta u Crnoj Gori, sa kojima je postignut dogovor oko ograničenja cijena tog energenta za crnogorske građane pred nastupajuću grejnu sezonu.

Proizvođači su prihvatili sugestije, pa će cijena za fizička lica u fabrikama peleta po toni iznositi 269 eura sa PDV-om.

Građani će radi obezbjeđivanja dovoljnosti odmah moći da dobavljaju od 2 do 3 tone, pri čemu će u narednom periodu, radi dodatne zaštite i obezbjeđivanja kontinuiteta snabdijevanja, u slučaju potrebe biti obezbijeđene dodatne količine.

Sastanak i konsultacije sa najvećim proizvođačima peleta u Crnoj Gori, imali su za cilj sagledavanje trenutnog stanja i pronalaženje rješenja kako bi se građani zaštitili od daljeg rasta cijena ovog energenta u susret novoj grejnoj sezoni

Povezane vijesti