Ministar Šćekić: Ako se ustanovi odgovornost direktorica OB Nikšić da podnese ostavku

Jako nam je žao zbog svega što se desilo u Nikšiću i niko prema tome ne može biti ravnodušan – kazao je ministar Šćekić

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić povodom slučaja preminule bebe u Nikšiću je kazao da se čeka obdukcioni nalaz i izvještaj tužilaštva.

– Jako nam je žao zbog svega što se desilo u Nikšiću i niko prema tome ne može biti ravnodušan – kazao je ministar, odgovarajući na pitanje „Dana“.

On je kazao da ako se ustanovi određena odgovornost da direktorica OB Nikšić treba da podnese ostavku.

Na pitanje novinarao lažnim diplomama, ministar je odgovorio da on nije neko ko treba da kaže da li je neka diploma lažna ili ne.

– Ja sam svakako neko ko traži od nadležnih institucija koje se bave nostrifikacijama da daju mišljenje o tome. Znate i sami da je u nekoliko zdravstvenih ustanova i tužilaštvo provjeravalo diplome – kazao je ministar Šćekić.

Odgovarajući na pitanje oko Instituta Igalo on je kazao da se sve vrijeme „imputira veći značaj Ministartvu zdravlja u odnosu na Institut nego što jeste.“

– Ministarstvo zdravlja je korisnik usluga kao bilo koji subjekt kada je u pitanju Igalo i naše učešće je toliko da samo možemo tražiti da se sačuva crnogorski brend – pojasnio je ministar Šćekić.

On je kazao da je pomoć ministarstva bila u tom pravcu što su korišćenje usluga uplaćivali avansno Institutu.

– Država sve što je preduzela, preduzela je na osnovu zakonskih mogućnosti. Zakon o konkurenciji ima svoje mišljenje u tom pravcu da se određena sredstva ne mogu uplaćivati bez određenih zakonskih mogućnosti. To nije pitanje ministarstvo nego za vladu – kazao je ministar Šćekić

Povezane vijesti