Ministar Šćekić: Dvije jedinice ZHMP-a dobile prvu laboratorijsku i ultrazvučnu dijagnostiku

„Bolji i komforniji uslovi za rad medicinskog osoblja neodvojivi su dio unapređenja zdravstvene zaštite“, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić

Jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici i Ulcinju dobile su prvu laboratorijsku i ultrazvučnu dijagnostiku.

Foto: Vlada CG

„Svečano otvaranje laboratorije i ultrazvučne dijagnostike održano je u jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici, dok su u isto vrijeme laboratorija i ultrazvučna dijagnostika otvorene i u Ulcinju“, navodi se u saopšenju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

foto: gov.me

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je, dodaje se u saopšenju, na svečanom otvaranju da uvođenjem laboratorijske i ultrazvučne dijagnostike zdravstvena njega i zaštita pacijenata postaju dostupnije, brže i kvalitetnije.

foto: gov.me

“Upravo su kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita naših pacijenata cilj i imperativ rada kako donosilaca odluka, tako i menadžmenta i zaposlenih u zdravstvenom sistemu. Takođe, bolji i komforniji uslovi za rad medicinskog osoblja neodvojivi su dio unapređenja zdravstvene zaštite, a Zavod za hitnu medicinsku pomoć lider je u osavremenjavanju uslova za rad. Vizija i posvećen rad učinile su da jedinice Zavoda za HMP dobiju izgled svjetskih zdravstvenih centara“, kazao je ministar Šćekić.

Biro media

On je je dodao da je u renoviranje i osavremenjavanje šest jedinica hitne pomoći do sada uloženo više od million i 200 hiljada eura.

Biro media

„Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković poručio je da menadžment zavoda ne posustaje na putu osavremenjavnja hitne pomoći i da su rezultati već vidljivi“, navodi se u saopštenju.

On je kazao da je hitna počela da radi.

„Po prvi put u u istoriji crnogorske hitne imamo laboratorijsku I ultrazvučnu dijagnostiku, sa namjerom da svaka jedinica u budućnosti, ukoliko ostanemo u ovom timu ili u nekom drugom, odlučni smo da promijenimo ono što je godinama bilo zapušteno, devastirano. Na tom putu ne posustajemo ni danas, ni sjutra, ni narednih dana jer građani Crne Gore moraju da dobiju pravovremenu zaštitu, a posebno zaštitu hitne medicinske pomoći“, naveo je Niković.

Tokom svečanosti prisutnima se, kako su naveli uz saopštenju, video linkom obratio i predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

„Otvaranju laboratorije u Ulcinju prisustvovali su i generalni direktori Ministarstva zdravlja Ivana Živković i Stevan Đurišić“, dodaje se.

gov.me

Dva ultrazvučna aparata, prema njihvoim riječima, obezbijeđena su iz sredstava Zavoda za HMP, a ugovorena vrijednost za nabavku iznosi 19 hiljada eura.

„Zavod je iz svojih sredstava obezbijedio I nabavku laboratorije u Podgorici, dok je za laboratoriju u Ulcinju dio sredstava obezbijeđen je iz donacije Opštine Ulcinj, koja je uložila 16 hiljada eura u opremanje hitne pomoći u toj opštini i kupovinu laboratorije“, navodi se u saopštenju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u