Ministar Šćekić: Izražavam žaljenje zbog teške nesreće i izgubljenih života, u najkraćem roku zbrinuti svi povrijeđeni

„Konstatovano je da je zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao i u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene i pružio im neohodnu zdravstvenu zaštitu“

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem, obišao je Klinički centar Crne Gore, gdje ih je direktorica Ljiljana Radulović informisala o trenutnom stanju povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se oko podne dogodila u mjestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje-Budva, a koji su hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

„Radulović je upoznala ministra da je sedam pacijenata iz cetinjske bolnice upućeno u KCCG i da se sprovode neophodne dijagnostičke i druge procedure, kao i da je iz cetinjske bolnice najavljen transport još tri povrijeđena putnika“, navodi se u saopštenju.

„Konstatovano je da je zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao i u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene i pružio im neohodnu zdravstvenu zaštitu“, piše u saopštenju.

„Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja, Opšte bolnice Cetinje i pripadnika Uprave policije, uz podršku kolega iz Podgorice i Budve, u najkraćem roku su bile na mjestu nesreće i pružile pomoć unesrećenima“, dodaje se.

U saopštenju se ističe da je Šćekić u stalnoj komunikaciji i sa direktorom OB Cetinje, Ivanom Ivanovićem, gdje je takođe zadržano na liječenju 17 povrijeđenih iz udesa i svi su van životne opasnosti.

„Dr Ivanović je bio na mjestu nesreće i pomagao u zbrinjavanju povrijeđenih.

Naši zdravstveni radnici pokazuju da su uvijek spremni da daju sve od sebe kako bi na najefikasniji način ukazali pomoć pacijentima“ istakao je ministar Šćekić

„Izražavajući žaljenje zbog teške nesreće i izgubljenih života, ministar Šćekić je porodicama nastradalih uputio izraze najiskrenijeg saučešća, a povrijeđenima brz i uspješan oporavak“, zaključuje se u saopštenju

Povezane vijesti