Ministar Šćekić o popisu stanovništva: SNP ispunio obećanje dato građanima prilikom ulaska u 43. Vladu, može se krenuti sa realizacijom procesa značajnog za državu

Popis će biti obavljen od 1. do 15. novembra.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić naglasio je da su predstavnici SNP-a u Vladi jako zadovoljni što se može krenuti sa realizacijom procesa značajnog za državu Crnu Goru.

Treba izbjegnuti ono što se radilo u prethodnog periodu. Zahtjevali smo da dođe do popisa kako bi se došlo do pravih podataka i budućih smjernica za razvoj Crne Gore, a ne onako kako se to ranije sprovodilo na štetu jednog dijela građana. Puna podrška da ovo prođe na jedan demokratski i pravi način. Moramo da prekinemo praksu koja je bila u prethodnom periodu i koja je dovodila do tenzija i podjela u Crnoj Gori – dodao je Šćekić.

Popis će biti obavljen od 1. do 15. novembra.

Uprava za statistiku sprodi završne pripreme. Sprovedene su sve planirane procedure javnih nabavki. Usvojeni su popisni obrazci.

Formirane su popisne komisije. U cilju zaštite i bezbjednosti, Uprava je donijela mjere u cilju sprečavanja sajber napada.

Najavljena je i promocija popisa kojom će informisati javnost o značaju popisa. Uprava za statitstiku čini sve da popis prođe u najboljem redu. Nadamo se da ova statistička akcija neće biti ispolitizovana – napomenuli su iz Uprave za statistiku.

Povezane vijesti

Lokalna turistička organizacija obilježila Svjetski dan turizma

Direktor lokalne turističke organizacije Ivan Radević je čestitao svim turističkim poslenicima Svjetski dan turizma Turistička organizacija Berane je skromnim gestom- doniranjem majica Službi zaštite i spašavanja, obilježila Svjetski dan