Ministar Šćekić: Svakodnevno se sjećamo Momira, njegovih riječi i djela, njegovog dostojanstva, časti i poštenja

„Lako je biti tu kada je dobro, ali treba ostati kada je najteže, a Momir nas je časno bodrio i bio uz nas, uz svoj narod, baš tada kada je bilo najteže. Bio je stub i primjer poštenja, odanosti svojoj zemlji i časti.

Bio je primjer stradanja zbog vjere u ljude, ali isto tako, ta osobina ga je izdvajala od drugih, od onih koji su mu okrenuli leđa u trenutku kada je trebalo stati uz njega“

Ministar zdravlja i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Dragoslav Šćekić na svojim društvenim mrežama oglasio se povodom četiri godine od smrti predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića. Njegovu objavu prenosimo integralno:

„Momir Bulatović, prvi pravi predsjednik Crne Gore, koji je svojim ljudskim osobinama, čašću i poštenjem zaslužio da ga uvijek svi samo po dobru i sa velikim poštovanjem pamte i pominju.
Ne samo danas, kada se obilježava godišnjica od njegove smrti, već se svakodnevno sjećamo njega, njegovih riječi i djela, njegovog dostojanstva, časti i poštenja.

Lako je biti tu kada je dobro, ali treba ostati kada je najteže, a Momir nas je časno bodrio i bio uz nas, uz svoj narod, baš tada kada je bilo najteže. Bio je stub i primjer poštenja, odanosti svojoj zemlji i časti.

Momir je bio oličenje pravog državnika, dosledan i u svim razgovorima iskren, odlučan i dostojanstven.

Naši običaji, kultura, tradicija i crnogorske vrijednosti bili su mu okosnica u životu i radu i sa velikim zadovoljstvom ih je isticao i ponosio se njima.

Bio je primjer stradanja zbog vjere u ljude, ali isto tako, ta osobina ga je izdvajala od drugih, od onih koji su mu okrenuli leđa u trenutku kada je trebalo stati uz njega. To je pokazalo njegovu ljudsku veličinu, vjeru, blagorodnost i dostojanstvo, a suprotno tome, njihovu gordost, nepoštovanje i nezasitivu ambiciju za ličnu korist.
Ostao je uspravan kada su ga lomili oni koji nisu bili ni blizu njega, nipočemu! Što je svakako bilo tipično za crnogorske prilike bliže naše prošlosti – da se lome i sklanjaju najbolji…nažalost, tako je i danas.

Svoju političku karijeru započeo sam na njegovim idealima i poštovanjem prema njemu. Divio sam se uvijek istrajnom stavu i njegovoj žrtvi za Crnu Goru.

Sa velikim pijetetom se sjećam svih naših razgovora i čuvam sjećanje na njega, našeg vječitog predsjednika!“

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –