MIR ĆE ČUVATI 1800 POLICAJACA, ULICE NA CETINJU ĆE BITI ZATVORENE

Upravu policije očekuje najveći bezbjednosni rizik u novijoj crnogorskoj istoriji, gdje će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

U Operativnom štabu Uprave policije cijelo vrijeme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, snimaće se posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje kako bi se dodatno kontrolisalo njihovo postupanje, ali i zaštita.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izdalo je juče smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora da, kako su saopštili nakon sjednice, pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite prava i sloboda.

Zatvaranje ulica i obezbjeđenje Cetinjskog manastira od subote uveče

Službenici policije će još noć prije ustoličenja, biti raspoređeni oko Cetinjskog manastira, imaće pozicije u užem gradskom jezgru i na gotovo svim većim prilazima Cetinju, a obezbjeđivaće i trasu puta od Podgorice do Prijestonice.

Uporedo će UP sprovoditi kriminalističko-taktičke radnje – blokade, raciju, ali i pregled određenih objekata i prostora zbog čega će i antidiverziona jedinica tog dana biti angažovana tokom obezbjeđivanja najavljenih događaja na Cetinju i Podgorici.

Izvor: portal Vijesti

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne