MITROPOLIJA: „ĐUKANOVIĆ JAVNO VRIJEĐA I PONIŽAVA SVEŠTANE RADNJE“

„Đukanović uznemirava i dijeli građane“

Politički i ideološki obračuni predsjednik Mila Đukanovića sa premijerom i ministrima Vlade Crne Gore ni najmanje ne ulaze u oblast interesovanja Crkve, ali zloupotreba crkvenih tema u svrhe Đukanovićevog političkog pravdanja i napada na druge aktere društvenog života, – duboko vrijeđa osjećaje velikog broja građana Crne Gore, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Oni jučerašnju izjavu Đukanovića iz Kranja doživljavaju uvredom koja, kako su naveli „sa te adrese nikako ne doprinosi stabilnosti i napretku države čiji je Đukanović predsjednik“.

„Šta misli građanin Milo Đukanović o crkvenim vjerskim obredima trebalo bi da bude njegova privatna stvar i tema van dometa pažnje javnosti pa i same Crkve. Međutim, dok je taj građanin predsjednik naše države dužni smo da se oglasimo kada on javno vrijeđa i ponižava sveštene radnje koje se sprovode na našim duhovnim sabranjima.“ navodi se u saopštenju MCP

Đukanović zloupotrebljava funkciju kako bi uznemiravao i dijelio građane.

„Kako ne vidi, da kada se god dohvata crkvenih tema i dilema, on lično i politika koju predstavlja, srljaju u propast i gube povjerenje naroda? Funkciju predsjednika ”svih građana” koja i postoji da personalno garantuje mir i stabilnost države, ovaj čovjek očigledno zloupotrebljava kako bi uznemiravao i dijelio građane“, navodi se.

Rečnik kojim se Predsjednik koristi ne priliči ozbiljnim ljudima.

„Pitamo se, od koga je usvojio rječnik omalovažavanja crkvenih radnji nazivajući ih ”lizanjem kašike” i ”povlačenjem po podu”? Takav rječnik ne priliči ozbiljnim ljudima. Ako nema ličnog poštovanja prema stvarima koje ne poznaje, zar u njemu ne postoji bar trunka pijeteta prema crnogorskoj istoriji u kojoj su obredi o kojima ovako nepristojno govori, bili nadahnuće generacijama naših predaka? Ovakvi nedolični izrazi ne vrijeđaju samo nas hrišćane, nego i pripadnike drugih konfesija u Crnoj Gori, kojima je saginjanje ljudi pred Bogom, ponekad i do samoga poda, ako treba i do crne zemlje – najsvetiji čin“, zaključuju iz MCP.

Đukanović je juče saopštio da je sedam puta vodio vladu služeći državi, ističući kako nije služio ni jednoj vjerskoj zajednici.

„Nijesam se povlačio po podu i lizao kašike, širio pandemiju i iza toga raspoređivao ljude, svoje prijatelje vjerske fanatike iz te vjerske zajednice na odgovorna mjesta u državi pokušavajući da ih predstavim kao eksperte. Nijesam to radio. Svoj posao sam radio odgovorno, ponosam sam na to što je iza mene ostalo i što ostaje“, istakao je Đukanović

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.