Mjere ostaju iste, zaraženih 40% manje

U posljednje dvije sedmice broj zaraženih korona virusom u Crnoj Gori manji za oko 40 odsto u odnosu na 14 dana ranije, a trenutne mjere u borbi protiv Kovida 19 ostaju na snazi do 22. decembra, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Kako navode, broj novoinficiranih virusom SARS-CoV-2 u Crnoj Gori u posljednje dvije sedmice je manji za oko 40% u odnosu na 14 dana ranije.

„U posljednje dvije sedmice broj preminulih osoba manji je za oko 16%, dok je broj hospitalizovanih osoba manji za 24%“, saopšteno je iz IJZCG.

Do danas, je kako kažu u IJZCG, u Crnoj Gori vakcinisano prvom dozom oko 59%, drugom dozom oko 55% dok je treću dozu primilo 13% odraslog stanovništva.

Najveći obuhvat imunizovanih je u starosnim grupama od 65-69, 70-74, 75-79, i u tim starosnim grupama obuhvat je veći od 70%.

„Prema trenutnim podacima i dalje osam od deset preminulih osoba je nevakcinisano, a više od 80% onih koji su na bolničkom liječenju su takođe nevakcinisani. Sve osobe mlađe od 40 godina preminule od COVID-19 infekcije su bile nevakcinisane“, navodi se u saopštenju IJZCG.

„Institut za javno zdravlje još jednom apeluje na sve građane da poštuju mjere i vakcinišu se u što većem broju“, poručuju iz IJZCG.

Povezane vijesti