Mjere ostaju iste, zaraženih 40% manje

U posljednje dvije sedmice broj zaraženih korona virusom u Crnoj Gori manji za oko 40 odsto u odnosu na 14 dana ranije, a trenutne mjere u borbi protiv Kovida 19 ostaju na snazi do 22. decembra, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Kako navode, broj novoinficiranih virusom SARS-CoV-2 u Crnoj Gori u posljednje dvije sedmice je manji za oko 40% u odnosu na 14 dana ranije.

„U posljednje dvije sedmice broj preminulih osoba manji je za oko 16%, dok je broj hospitalizovanih osoba manji za 24%“, saopšteno je iz IJZCG.

Do danas, je kako kažu u IJZCG, u Crnoj Gori vakcinisano prvom dozom oko 59%, drugom dozom oko 55% dok je treću dozu primilo 13% odraslog stanovništva.

Najveći obuhvat imunizovanih je u starosnim grupama od 65-69, 70-74, 75-79, i u tim starosnim grupama obuhvat je veći od 70%.

„Prema trenutnim podacima i dalje osam od deset preminulih osoba je nevakcinisano, a više od 80% onih koji su na bolničkom liječenju su takođe nevakcinisani. Sve osobe mlađe od 40 godina preminule od COVID-19 infekcije su bile nevakcinisane“, navodi se u saopštenju IJZCG.

„Institut za javno zdravlje još jednom apeluje na sve građane da poštuju mjere i vakcinišu se u što većem broju“, poručuju iz IJZCG.

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne