MJEŠTANI KALUDRE TRAŽE DA VLADA RASKINE UGOVOR SA KONCESIONAROM

➡️Sa zbora održanog prije dvije večeri mještani Kaludre su poručili da ni po cijenu života neće dozvoliti da se na Kaludarskoj rijeci gradi planirana mini-hidroelektrana. Oni su od Vlade zatražili da pod hitno raskine koncesioni ugovor sa kompanijom „Hidroenergija Montenegro“ na osnovu kog je planirana izgradnja pomenutog postrojenja. Poručili su da se volja mještana mora poštovati i da se pojedinačni interesi ne mogu stavljati ispred opštih.

?“Mještani su se saglasili da se mora odustati od izgradnje planirane elektrane na Kaludarskoj rijeci. To znači da se mora poštovati njihova volja. Nadamo se da će to i nadležne institucije prihvatiti. To znači da bi bilo poželjno da Vlada raskine ugovor sa investivestitorom koji je dobio koncesije da gradi elektranu“ naglasio je predsjednik Mjesne zajednice Kaludra, Mićo Ralević.

➡️Prije nekoliko godina usvojena je i odluka o donošenju lokalne studije lokacije za izgradnju mini-hidroelektrane „Kaludra 2“. U obrazloženju odluke navodi se da se njenim donošenjem utvrđuje javni interes za izgradnju planiranih objekata i uređenje prostora koji je omeđen granicama lokalnog puta Berane – Kaludra i Kaludarskom rijekom. Istaknuto je da plan zahvata površinu od 7,5 hektara.

?Mještani navode da njih ne interesuju nikakve odluke i da niko nema pravo da uzurpira vrijednosti sa kojima raspolažu.

➡️“Kaludarska rijeka je pravi ekološki biser i svako njeno remećenje predstavljalo bi ekološku katastrofu. Mi ne možemo da podržimo odluke koje su pogubne za naše mjesto, to svi dobro treba da znaju. Kaludarska rijeka zaslužuje punu zaštitu, a ne devastaciju“ naveo je član Savjeta mjesne zajednice Radovan Anđić.

?Kaludrani navode da bi izgradnja elektrane na Kaludarskoj rijeci donijela mještanima višestruke štete.

Opširnije na našem portalu ➡️ budiminfo.me

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.